Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nikon digitale camera's bekroond met prestigieuze awards

Datum nieuwsfeit: 11-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Nikon digitale camera's bekroond met prestigieuze awards

Ook dit jaar zijn tijdens en vlak voor de grootste en tijdens de Photokina 2000 een tweetal digitale camera's van NIKON onderscheiden met meerdere awards.

De NIKON D1, de uiterst succesvolle digitale spiegelreflexcamera ontving van EISA (European Imaging and sound association) de titel: "Europese Pro digitale camera van het jaar 2000-2001" Terwijl de jury van de TIPA (Technical Image Press Association) dezelfde NIKON D1 uitriep tot : "Best Digital Professional Product".

De NIKON D1 heeft deze onderscheidingen verdient door enkele zeer bijzondere kenmerken waarbij de succesvolle combinatie van traditionele spiegelreflex technologie en digitale beeldtechnieken, een supersnelle beeldverwerking, geavanceerde bediening, geweldige beeldkwaliteit en een aantrekkelijke prijs onder meer door worden genoemd.

Ook in de Coolpix serie werd een award toegekend. Nadat vorig jaar de Coolpix 950 2,1 megapixel camera al was verkozen tot Best Consumer Digital Camera, viel de nieuwe 3,3 megapixel camera, de Coolpix 990 de eer te beurt. De Coolpix 990 werd onderscheiden met de TIPA award "Best digital compact award"

"Niet alleen het formaat van de CCD maar ook de buitengewoon goede Nikkor lens en de matrix meting zorgen voor de geweldige beeldkwaliteit. Met de 3,3 megapixel CCD heeft NIKON met de Coolpix 990 een bijzondere camera geintroduceerd. Doordat NIKON goed heeft geluisterd naar de gebruikers van de al eerder geintroduceerde en onderscheiden Coolpix 950 ten opzichte van deze toch al geweldige camera een aantal verbeteringen doorgevoerd op belangrijke functies. Dit alles maakt de Coolpix 990 een waardig winnaar van de TIPA digital compact award"

Voor meer informatie met betrekking tot de NIKON producten, kunt u terecht bij: INCA electronic Imaging, telefoon: 023-501920, e-mail: (digitaal@incabv.nl) of www.incabv.nl .

Over EISA
EISA, European Sound and Imaging Association, is een organisatie van 40 toonaangevende vaktijdschriften op het gebied van fotografie, video, audio en home theater uit 19 landen in Europa. Jaarlijks kiezen de hoofdredacteuren van deze bladen in juni op een centrale bijeenkomst in Zwitserland, gebaseerd op onafhankelijke testresultaten, de beste producten op foto, video en audio/home theater gebied.

Voor meer informatie: www.eisa-awards.org

Over TIPA
De Technical Image Press Association is opgericht in 1991 en is de grootste onafhankelijke organisatie van uitgevers van grafische en fotografische vakbladen. Op dit moment zijn 28 uitgaven in 11 landen actief lid van de organisatie. De associatie is een non-profit organisatie.

Een van de bekendste activiteiten van TIPA is de jaarlijkse uitreiking van de TIPA awards, dat inmiddels wereldwijd een grote bekendheid geniet.

Voor meer informatie: www.tipa.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie