Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Golf-wereld verwelkomt eerste vrouwelijke Arabische pro

Datum nieuwsfeit: 11-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSINFORMATIE

Eerste vrouwelijke Arabische golf-topprofessional uit Tunesië

Amsterdam, oktober 2000
Sinds het begin van de jaren '70 is het golfen in Tunesië in opkomst geraakt. Dit kwam mede door de komst van de toeristen. Vooral de laatste jaren wordt er veel aandacht aan besteed.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een groot talent van eigen bodem is opgestaan. Lilia Maâref is sinds kort werelds eerste Arabische vrouwelijke topprofessional in de golf sport.
Na een indrukwekkende carrière in de tennissport waarin ze vele nationale titels haalde, raakte ze na een partij golf met haar vader verslingerd aan deze sport.
Op 33 jarige leeftijd werd Lilia als eerste Arabische, lid van de ELPGA en doet ze nu mee aan de Evian Ladies European Tour van 2000. Het meespelen van Lilia Maâref op dit hoge niveau, zal er ongetwijfeld aan bijdragen dat Tunesië als een echt 'golf' land op de kaart komt te staan.

Golfen in Tunesië
Tunesië is met meer dan 9 uitstekende golfbanen en een ideaal klimaat een golfland bij uitstek. Variërend van 9 tot 36 holes golfbanen in natuurparkachtige omgevingen, is het voor de golfliefhebber goed toeven in Tunesië. Veel van de golfbanen zijn aan zee gelegen. De oudste gras golfbaan (27 holes) is gelegen bij de jachthaven Port El Kantaoui en is in totaal 9.576 meter lang.
De gemiddelde greenfee voor 18 holes bedraagt f80,- en toeristen zijn welkom op alle banen
Voor de verschillende golf banen in Tunesië kan de site www.tourismtunisia.com geraadpleegd worden. Tevens is bij het Tunesisch Verkeersbureau in Amsterdam de brochure 'Golf in Tunisia' verkrijgbaar, tel. 020-6224971

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie