Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vier benoemingen Katholieke Universiteit Brabant

Datum nieuwsfeit: 11-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Katholieke Universiteit Brabant
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Brabant

Vier benoemingen Katholieke Universiteit Brabant

Aan de Faculteit der Economische Wetenschappen is prof. dr. S.C.W. Eijffinger per 1 oktober benoemd tot hoogleraar Europese Financiële Economie. Sylvester Eyffinger was als houder van de Jean Monnet-leerstoel reeds deeltijd hoogleraar in Tilburg en was tevens Stiftungsprofessor für Allgemeine Wirtschaftpolitik aan de Humboldt universiteit in Berlijn. Binnen deze nieuwe leerstoel zal Eijffinger zich onder meer bezighouden met internationale financiële markten, het Europese bankwezen en de internationale rol van de Euro.

Aan de Faculteit der Economische Wetenschappen is dr. F.A. de Roon per
1 november benoemd tot hoogleraar Beleggingstheorie. In de afgelopen decennia heeft het academisch onderzoek op het terrein van beleggingstheorie een heroriëntatie doorgemaakt. Door de globalisering van financiële markten, de introductie van producten als opties en futures en nieuwe financiële producten is de complexiteit van vermogens beheer sterk toegenomen. Frans de Roon is momenteel werkzaam aan de Erasmus Universiteit, waar hij ook directeur is van het Rotterdam Institute of Financial Management.

Aan de Faculteit der Economische Wetenschappen is dr. F.E. Huibers per
1 oktober benoemd tot bijzonder hoogleraar Ondernemingsfinanciering en belegging. Huibers is gespecialiseerd in vraagstukken rond privatisering en aandelenintroducties en is sinds 1997 Managing Director Aandelen ING Verzekeringen. Hij zal zich vooral inzetten ten behoeve van het onderwijs en onderzoek binnen de post-doctorale opleidingen Financieel Economisch Management en Register Treasurer.

Aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen is dr. M. Zeelenberg per 1 september benoemd tot hoogleraar Sociale Psychologie. Zeelenberg studeerde Experimentele Psychologie en Sociale Psychologie in Leiden en promoveerde in 1996 aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was is het kader van post-doc projecten werkzaam aan de School of Biomedical Sciences van de Universiteit van Sussex en bij het departement Marketing van de Katholieke Universiteit Brabant.

Noot voor de pers:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichter drs. Pieter Siebers (013 - 4663292, e-mail: (P.H.C.Siebers@kub.nl)).

11-10-2000 KUB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie