Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe publicatie Bomenstichting

Datum nieuwsfeit: 11-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (bomenstichting@worldmail.nl)

Contactpersoon: Karlijn Heger en Judith Westerink

Hoe gaan gemeenten met hun bomen om?

Datum: 11 oktober 2000

Er zijn groene en minder groene gemeenten. Dat heeft niet alleen met het aantal parken en straatbomen te maken. Veel is afhankelijk van hoe een gemeente met haar bomen omgaat. Vanwege de vele mogelijke bedreigingen waaraan bomen bloot staan en de vele partijen die beslissingen nemen over bomen, is het lastig om een samenhangend bomenbeleid te realiseren.

Verschillen in beleid vertaalt zich in verschillen in de regelgeving van plaats tot plaats. Hierdoor zien burgers en natuurbeschermingsorganisaties vaak door de bomen het bos niet meer. Bovendien komt halfslachtig beleid en soms zelfs het ontbreken daarvan de bomen niet ten goede. De Bomenstichting heeft de situatie onderzocht en publiceert de bevindingen en aanbevelingen in het boekje 'Kiezen voor bomen'.

Publicatie

In de nieuwe Bomenstichting-publicatie 'Kiezen voor bomen; Richtlijnen voor gemeentelijk beleid' wordt een handreiking gedaan naar gemeenten voor het optimaliseren van hun bomenbeleid. Aan de hand van een tabel kan elke gemeente haar bomenbeleid evalueren. Het boek is bedoeld voor groenambtenaren en politici die het beleid voor bomen in hun gemeente willen verbeteren. Het is ook nuttig voor burgers en belangengroepen die hun gemeente met bruikbare adviezen willen stimuleren tot een beter bomenbeleid. De presentatie van het eerste exemplaar heeft dan ook in passende kring plaatsgevonden: op het congres van de Vereniging Stadswerk te Maastricht, op 28 september 2000. Dhr. drs. P. Dordregter, voormalig directeur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, ontving het boekje uit handen van mw ir Marjan van Elsland, directeur van de Bomenstichting.

Tijdens deze presentatie werd namens de Bomenstichting een certificaat overhandigd aan de heren H. Kuijpers en A. Dekker van de gemeente Apeldoorn, als waardering voor het bomenbeleid in deze gemeente. De tekst van het certificaat luidt: Ín de gemeente Apeldoorn gaat het goed met het bomenbeleid. Het is overigens een waardering onder voorbehoud: als de monumentale Oosterse plataan op het Sofiaplein omgaat, moet het certificaat weer worden ingeleverd.

Bestellen

Het boekje is te bestellen bij de Bomenstichting voor f 32,50. Donateurs van de Bomenstichting betalen f 27,50. Prijzen exclusief f 6,50 verzendkosten. Telefoon Bomenstichting 030-2340778. Website: www.bomenstichting.nl

Bomenstichting

Oudegracht 201 bis

3511 NG

Utrecht

Telefoon: 030-2340778reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie