Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College B&W stemt in met Nota Olympisch stadionterrein

Datum nieuwsfeit: 11-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

|
Persberichten
|
Olympisch stadionterrein

Olympisch stadionterrein

Het college van B&W stemt in grote lijnen in met de Nota van Uitgangspunten Olympisch Stadion en Omgeving van het stadsdeel Oud Zuid. Het college maakt als voorbehoud dat de noordelijke Citroëngarage behouden moet worden. Bovendien wil het college een verhoging van het aantal in de nota genoemde woningen. Aan de zuid- en westzijde van het Stadion wil het college 170 in plaats van 120 woningen.

In november 1999 heeft het college al over de nota gesproken, maar heeft men nog geen besluit genomen. Het college vroeg het stadsdeel om een advies van deskundigen over de bebouwing. Het stadsdeel heeft expertmeetings georganiseerd waar geconcludeerd is dat bebouwing van het Stadionplein een stedenbouwkundig verantwoorde ingreep is. Verdeeld waren de experts over de noodzaak om de noordelijke Citroëngarage, ontworpen door architect Jan Wils, te slopen. Duco Stadig, wethouder Ruimtelijke Ordening, verzoekt het stadsdeel nu, op basis van een advies van de directeur Ruimtelijke Ordening, bij verdere planvorming uit te gaan van het behoud van de garage.

Paul van Yperen 5523246 .

^


-

© gemeente Amsterdam - 11-10-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie