Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

The Floor en Business Nieuws Radio bundelen krachten

Datum nieuwsfeit: 11-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
- PERSBERICHT -

Nieuwe combinatie van internet en radio
THE FLOOR EN BUSINESS NIEUWS RADIO BUNDELEN KRACHTEN

Amsterdam, 11 oktober 2000

Business Nieuws Radio, de landelijke commerciële nieuwszender en The Floor, het nieuwe online platform voor de particuliere belegger, bundelen hun krachten in een nieuwe multimediale onderneming. De aandelen van beide ondernemingen worden ingebracht in het nieuwe bedrijf. Aandeelhouders zijn Willem Sijthoff, oprichter en CEO van The Floor, HAL Investments en Michiel Bicker Caarten, hoofdredacteur/directeur van Business Nieuws Radio (BNR). Daarnaast wordt een percentage van de aandelen gereserveerd voor het personeel van beide ondernemingen. De voormalige aandeelhouders Investeringsmaatschappij Manaus, Willem van Kooten en Uitgeverij Wegener hebben hun gezamenlijke belang in BNR verkocht. Bicker Caarten heeft zich voor tenminste drie jaar gecommitteerd, naast Willem Sijthoff, als statutair directeur aan de nieuwe onderneming. Bicker Caarten blijft eindverantwoordelijk voor het radiostation. The Floor, www.thefloor.nl, start officieel op 17 oktober aanstaande.

The Floor en BNR willen gezamenlijk inspelen op de groeiende interesse voor financieel-economisch en algemeen nieuws bij een steeds breder publiek. 'Met name beleggers stellen hoge eisen aan de beschikbaarheid van actuele informatie op alle momenten van de dag. The Floor en BNR beschikken over de communicatiemiddelen én de technologie om de belegger op maat te bedienen. Wij gaan de kracht van radio en internet combineren', aldus Sijthoff. 'Radio en internet hebben dezelfde dynamiek. Van beide wordt een voortdurende actualiteit verwacht. Radio biedt snelheid en een breed bereik; internet biedt diepgang, personalisatie en interactiviteit. De gecombineerde onderneming biedt ook voor adverteerders een interessant platform.'

Bicker Caarten: 'We hebben in HAL een sterke en solide aandeelhouder gevonden die zich bereid heeft verklaard in het radiostation te investeren. Het team van The Floor bestaat uit ondernemende professionals met een sterke bezetting van de verschillende disciplines.'

Mike Ackermans, hoofdredacteur van The Floor, vindt het de hoogste tijd dat particuliere beleggers sneller, beter en completer worden geïnformeerd. 'The Floor wil een effectief antwoord zijn op de behoefte aan kennis en nieuws over financiële ontwikkelingen en koersbewegingen', aldus Ackermans. 'Beleggers vinden vaak dat zij te laat en onvoldoende worden geïnformeerd. Daar gaan wij iets aan doen. The Floor wordt een ontmoetingsplaats voor particuliere beleggers, waar zij van elkaar en van professionals uit de financiële wereld antwoord kunnen krijgen op hun vragen.'

The Floor vanaf 17 oktober
The Floor gaat aanstaande dinsdag 17 oktober officieel van start. The Floor heeft als doelstelling beleggers tot 'insiders' te maken. The Floor is opgericht om de kansen van de particuliere belegger op beleggingssucces sterk te vergroten door deze eerder van betere en fundamentele informatie te voorzien. The Floor wil een ontmoetingsplaats zijn voor de particuliere belegger, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologieën om een breed scala van informatieve diensten aan te bieden. Naast internet, email en SMS in de nabije toekomst ook via WAP. The Floor verwacht op haar site in de eerste maand 500.000 pageviews te realiseren en 5.000 gebruikers te registreren.

Business Nieuws Radio: 275.000 vaste luisteraars
Business Nieuws Radio is een algemene nieuwszender die het beursnieuws tot een van zijn specialismen rekent. BNR startte op 21 september 1998 op de middengolfzender 1395 AM. In juli 1999 verkreeg de zender FM- en kabeldekking door de overname van een verlieslijdende muziekzender. In juli 2000 werd de FM-dekking vergroot door de opstart van een FM-zendmast in Rotterdam. Daardoor dekt BNR nu heel Nederland op AM, vrijwel de gehele Randstad op FM en 85% van de huishoudens via de kabel. Daarnaast is BNR in Real Audio live te horen op het internet.

De zender vult twee gaten in de Nederlandse radiomarkt: nieuws gedurende de dag wanneer het de luisteraar uitkomt, door de non-stop live formule en deskundige verslaggeving van het financiële en economische nieuws, verzorgd door de 25-koppige redactie. Volgens het CLO heeft BNR ruim 275.000 vaste luisteraars. Daarnaast heeft BNR een zeer goed bereik bij de 'Business-to-Business' doelgroep. Adverteerders zijn tevreden over de respons op hun boodschappen en steunen het station in toenemende mate. In het vierde kwartaal van 2000, twee jaar na oprichting, heeft BNR het 'operational break-even' punt bereikt.


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie