Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NAi sluit Rietveld paviljoen in Venetië wegens wateroverlast

Datum nieuwsfeit: 11-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Architectuurinstituut

NAi

NAi-persbericht, 11 oktober 2000

NAi sluit Rietveld paviljoen
wegens wateroverlast

Succesvolle Biënnale tentoonstelling in Venetië gaat noodgedwongen eerder dicht.

Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) sluit op last van de Italiaanse brandweer het Rietveld Paviljoen op het Biënnaleterrein in Venetië. In het paviljoen opende op 15 juni 2000 de tentoonstelling NL Lounge: Private City/Public Home, de Nederlandse inzending voor de 7. Mostra Internazionale di Architettura Venezia 2000. De tentoonstelling, die door het NAi verzorgd werd, behoorde tot de meest succesvolle inzendingen van deze internationale Architectuur Biënnale. De tentoonstelling die nog tot 29 oktober zou duren, was de meest bezochte lokatie van de Biënnale.

Het paviljoen uit 1954 ontworpen door Gerrit Rietveld heeft ernstig te lijden onder de hevige regenval die de afgelopen weken Venetië teistert. Door lekkages is er gevaar op kortsluiting ontstaan en daarom achtte de brandweer het gebouw niet meer veilig toegankelijk voor het publiek. Verder technisch onderzoek zal uitwijzen waardoor precies de lekkages zijn ontstaan en hoe deze verholpen kunnen worden. Dit onderzoek zal enkele weken in beslag nemen. Het paviljoen kan nog wel bezocht worden op internet, www.nl-lounge.nl.

NL Lounge:
Private City/Public Home De tentoonstelling NL Lounge: Private City/Public Home confronteerde bezoekers met een thema dat over de hele wereld van grote invloed is op het maatschappelijke leven in de stad: de manier waarop ontwikkelingen in technologie, economie en maatschappij het onderscheid doen vervagen tussen 'openbaar' en 'privé', en de manier waarop deze ontwikkelingen leiden tot een intrinsiek nieuwe relatie tussen die twee. In de NL Lounge werd het effect dat de 'privatisering' van het publieke domein heeft op de architectuur en stedenbouw, en vice versa op creatieve wijze verbeeld en op een provocerende manier aan de orde gesteld. De NL Lounge, ontworpen door NL Architects, was één van de nieuwe hybride manifestaties van 'privé' en 'publiek', waarbij moderne media een belangrijke rol speelden.De mediapresentaties in de NL Lounge bestonden uit bijdragen in de vorm van film, fotografie, internet, televisie en het eigen magazine van de lounge: De-Fence. De-Fence is nog wel verkrijgbaar bij het NAi en de boekhandel op het Biënnale-terrein. Prijs Fl. 5,-.De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Ministerie van Buitenlandse Zaken (HGIS), Stimuleringsfonds voor Architectuur, Koninklijke Ambassades der Nederlanden in Rome, MID custom made carpet, Deventer, Koninklijke Auping, Deventer, Tilburgsche Waterleiding-Maatschappij, Tilburg


meer informatie Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunt u zich wenden tot de afdeling communicatie van het NAi (Angeli Poulssen, Martine Heijnen, Astrid Karbaat, Cornelis Krul), tel 010-4401271, fax 010-4366975, e-mail: (info@nai.nl).


index persberichten
NAi
Nederlands Architectuurinstituut - Museumpark 25 - 3015 CB Rotterdam tel. 010-4401200 - fax 010-4366975 - (info@nai.nl)

veranderd: zaterdag, 14 oktober 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie