Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kinderboekenbal in Bibliotheek Oss

Datum nieuwsfeit: 11-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Openbare Bibliotheek Oss

28 september 2000

"Fuivende Feestvarkens" grandioos kinderboekenbal in Bibliotheek Oss

Op woensdagmiddag 11 oktober is er in de Linck, Muzelinck een groot festijn te beleven Fuivende feestvarkens. Dit kinderboekenbal kan door iedereen tussen de 4 en 12 jaar bezocht worden. Het bal is van 14.00 tot 16.00 uur en de toegang is 5,- . Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Derijks en Bibliotheek Oss.

Fuivende Feestvarkens wordt georganiseerd in het kader van de Kinderboekenweek. De landelijke kinderboekenweek vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 14 oktober met als thema "Driftkikkers en Feestvarkens over de aard van het beestje"

Het Bal Tijdens het bal treedt theatergroep Niks & Van Alles uit Best op, zijn de illustratoren Auke Herrema en Charlotte Dematons aanwezig om over hun werk te vertellen, zijn er boeken te koop (en te signeren), is er leuke muziek en kunnen kinderen zelf gaan frutselen & fratselen.

"Fuivende Feestvarkens" is een onderdeel van het Kinderboekenweekprogramma van de Openbare Bibliotheek en Libris Boekhandel Derijks.

Niks & Van Alles Theatergroep Niks & Van Alles komt met een muziektheatervoorstelling speciaal gemaakt in het thema van de kinderboekenweek. Over mensen & dieren en de dingen van alledag. Met exotische ritme & klankinstrumenten omlijst met dans en beweging. Het klinkt als "Lawaaienwind"...... Soms moet je goed je oren spitsen.... Het is er altijd, en overal.... Geluid!, uit de natuur & de wereld om ons heen. Klanken gonzen & galmen dwars door je heen. De wind woeit, storm brult en raast, laat klapperen en fladderen..... Een spel over "Driftkikkers & feestvarkens". Dit alles te zien en te horens tijdens het kinderboekenbal.

Auke Herrema en Charlotte Dematons Deze twee illustratoren laten tijdens het bal zien hoe je bij een verhaal tekeningen maakt en wat ze verder nog doen. Auke Herrema werd in Drachten geboren en is eigenlijk bouwkundig ingenieur, architect. Hij tekende altijd voor diverse krantjes en maakt zelf ook krantjes. Langzamerhand maakte hij van het tekenen zijn beroep. Hij maakte o.a. samen met Dolf Verroen en Lydia Rood een aantal boeken en voor een Belgische uitgeverij maakte hij twee stripverhalen voor volwassenen. Ook maakte hij posters over water, electriciteit en gas, die op veel scholen hangen en vertaalde hij boeken. Charlotte Dematons, geboren in Evreux, Normandië, ging naar de Rietveld Academie en volgde de richting illustratie. Ze kreeg les van beroemde illustrators als Lidia Postma en The Tjong Khing. In 1985 maakte ze haar eerste prentenboek voor uitgeverij Lemniscaat, "Dido". Het boek verscheen in vijf landen. Ze maakte ook onder meer boekenleggers, posters en tekeningen voor kinder- en jeugdbladen als Taptoe', Bobo', Tina' en Hello you' en informatieve boeken en schoolmethodes. Verder illustreerde ze een groot aantal kinderboeken van anderen. Onder meer voor Jaap ter Haar, Henk Hokke, Annie M.G. Schmidt, Trude de Jong, Leonie Kooiker en Diet Verschoor. Recensenten noemen haar werk vakbekwaam, zorgvuldig en sfeerrijk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie