Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland Noord

Datum nieuwsfeit: 12-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-10-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 09.45 uur
Grote bromfietscontrole

BAARN In het kader van de actie `meer blauw op straat` werd woensdagmiddag in de plaatsen Baarn, Soest en Bunschoten een grote bromfietscontrole gehouden.

De politie zette 15 motorrijders, een scooterteam, 15 politiemensen en de regionale verkeersdienst in. In totaal werden 120 bromfietsen gecontroleerd. Bij drie bromfietsen constateerde de politie dat er geknoeid was met het framenummer. Van de 120 gecontroleerde bromfietsen kregen 110 bestuurders een proces-verbaal.

De bekeuringen werden onder andere uitgeschreven voor: geen geldig bromfietscertificaat, geen 16 jaar, geen verzekering en de constructiesnelheid te hoog. Tevens werden bij 15 bromfietsen de uitlaten ter plaatse gedemonteerd en moesten 11 bromfietsen mee naar het bureau voor technisch onderzoek.

Diefstal uit een school

SOEST Een 46-jarige getuige uit Baarn belde woensdagavond naar de politie met de mededeling dat hij zojuist een onbekende man had zien inbreken in een school aan de Sint Theresiastraat.

Onderweg naar de locatie kreeg de politie wederom een melding van een getuige dat de inbreker inmiddels was weggereden. Op de Birkstraat kon de politie de auto onderscheppen en werd de achtervolging ingezet.

Op de Soesterweg moest de bestuurder stoppen voor de gesloten spoorbomen en kon de politie de 25-jarige verdachte uit Amersfoort aanhouden. In zijn auto ontdekte de politie onder ander gestolen computerapparatuur. Alle goederen werden door de politie in beslag genomen.

Snelheidscontrole

BAARN Tussen half drie en vijf uur werd door de politie woensdagavond op de Torenlaan een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1265 voertuigen gecontroleerd. Voor vijf bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/u.

Getuigenoproep

BAARN - Op maandagmorgen 9 oktober werd een 54-jarige vrouw uit Baarn beroofd van haar tas.

Omstreeks tien voor tien reed het slachtoffer op haar fiets over de Govert Flincklaan vanuit de richting van de Rembrandtlaan. De vrouw hoorde een bromfiets van achter naderen. Vlak achter haar verminderde de bromfiets vaart en greep de passagier plotseling de tas van de bagagedrager. De daders vluchtten in de richting van de Kerkstraat.

In het onderzoek naar deze beroving heeft de politie inmiddels een 19-jarige verdachte uit Baarn aangehouden. Om het onderzoek voort te zetten is de politie op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland noord bureau Baarn, tel.: 0900 88 44.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie