Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 12-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-10-2000

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.55 uur
Inbrekers aangehouden

UTRECHT Afgelopen donderdagnacht 12 oktober zijn twee mannen uit Utrecht van 33 en 44 jaar op heterdaad betrapt bij een inbraak in een winkel gelegen aan Achter Clarenburg. De twee werden aangehouden door medewerkers van een beveiligingsdienst en overgedragen aan de politie.

Na onderzoek bleek dat er een raam was geforceerd van de winkel. Bij de 44-jarige verdachte werd een kleine hoeveelheid coke aangetroffen. De twee zitten voorlopig vast voor nader onderzoek.

Woninginsluiper aangehouden

UTRECHT Woensdagmiddag 11 oktober is een 35-jarige man zonder vast woonadres aangehouden op verdenking van insluiping. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Politiemensen waren bezig op de Prof.Reinwardtlaan met het opnemen van een reeds gepleegde inbraak in een woning, toen zij een melding kregen dat er op Kouwenplantsoen een insluiper was overlopen. Het signalement werd ook doorgegeven. De politiemensen stelden onmiddellijk een onderzoek in en kregen een nieuwe melding dat er nu kennelijk door dezelfde man werd ingebroken in een woning op de Hamakerlaan.

Kort daarna de melding dat de man richting Voordorp was weggelopen. Met diverse eenheden werd een zoekactie op touw gezet en de man kon op de R.A. Kartinistraat uiteindelijk worden aangehouden.

Woninginbreker van 13 jaar aangehouden

UTRECHT Woensdagmiddag 11 oktober is een 13-jarige jongen uit Utrecht op heterdaad betrapt bij het inbreken in een woning aan de Ina Boudier Bakkerlaan. De jongen werd ingesloten voor nader onderzoek.

Na onderzoek bleek dat de jongen kans had gezien om met gebruik van een lattenbodem naar een balkon te klimmen op de eerste verdieping en daar een balkondeur had geforceerd. De jongen had de woning inmiddels verlaten en werd aangetroffen op de bovenste verdieping. Bij de verdachte werd een mobiele telefoon en een discman aangetroffen.

Autodief aangehouden

UTRECHT Woensdagmiddag 11 oktober is een 45-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van diefstal / heling van een personenauto. Surveillerende politiemensen trokken op de Amsterdamsestraatweg het kenteken na van de bewuste auto en daaruit bleek dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. De bestuurder en de personenauto werden daarop vervolgens overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek.

Aangehouden voor heling bromfiets
UTRECHT - Woensdagmiddag 11 oktober is een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van heling van een bromscooter. De bromscooter werd afgevoerd voor nader onderzoek. Na het opmaken van een proces-verbaal werd de man weer in vrijheid gesteld.

De politie trof de bromscooter na een melding aan in een opengebroken kelderbox van een complex aan de Spaaklaan. Na verificatie van het framenummer bleek dat deze was gestolen in Tilburg. De man verklaarde dat hij de bromscooter een week geleden had gekocht van een vriend, waar hij geen naam of adres van wist.

Automobilist onder invloed
UTRECHT - Woensdagavond 11 oktober is op de Kanaalweg een 50-jarige automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 2,3 promille, dermate hoog dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man moet zich binnenkort bij de rechtbank verantwoorden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie