Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe premieregeling werklozen gemeente Hilversum

Datum nieuwsfeit: 12-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Langdurig werklozen gebaat bij nieuwe premieregeling
Langdurig werklozen in de gemeente Hilversum die werk vinden of een noodzakelijke studie afmaken, kunnen in de nabije toekomst mogelijk aanspraak maken op een financiële tegemoetkoming. Gisteren stemde het college van burgemeester en wethouders in met een premieverordering die in deze mogelijkheid voorziet. Een vergelijkbare regeling wordt een dezer dagen voorgelegd aan de gemeenteraden van de gemeente Huizen, Naarden, Blaricum, Eemnes, Loosdrecht, `s-Graveland, Nederhorst den Berg, Weesp, Bussum en Laren. Op 8 november buigt de Hilversumse gemeenteraad zich over het voorstel.

De premieregeling, waarvan de uitvoering berust bij de afdeling Sociale Zaken van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, geldt voor alle langdurig werklozen in Hilversum. Iemand is langdurig werkloos als hij of zij tenminste één jaar als werkloos werkzoekende is ingeschreven bij Arbeidsvoorziening (gevestigd bij het Centrum voor Werk en Inkomen). Langdurig werklozen komen voor een tegemoetkoming in aanmerking indien zij

* full-time (38 uur) betaald werken (premie: ¦ 1000,-)
* part-time betaald werken (premie: ¦ 500,-)
* in Wiw-dienstverband (= via Stichting Matchpoint) full-time betaald werken (premie: ¦ 1000,-)

* een gesubsidieerde baan hebben (premie:
* ¦ 750,-)

* noodzakelijk geachte scholing afmaken (premie: ¦ 500,-)
* meedoen aan een project sociale activering (premie: ¦ 75,- (part-time) of ¦ 150,- (full-time). Voorheen kreeg men op jaarbasis ¦ 1480,- en nu ¦ 1800,- , uitgaande van full-time dienstverband.

Uitbetaling van de premie vindt plaats nadat drie maanden is gewerkt, de scholing is afgerond of een begin is gemaakt met de sociale activering. Het bedrag is van invloed op het belastbaar jaarinkomen. In hoeverre dit consequenties heeft voor andere tegemoetkomingen, zoals huursubsidie of kwijtschelding, is afhankelijk van de persoonlijke (financiële) omstandigheden. De regeling gaat met terugwerkende kracht in per 1 oktober 2000. Wie dan drie maanden aaneengesloten werkt, heeft dus recht op premie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie