Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Franse leerschool voor Hyundai Castrol World Rally Team

Datum nieuwsfeit: 12-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Franse leerschool voor Hyundai Castrol World Rally Team 12-10-00 10:00:00.
Het Hyundai Castrol World Rally Team heeft de Tour de Corse op Corsica afgesloten met een twaalfde plaats. Daarmee bleef Hyundai net twee plaatsen verwijderd van punten voor het constructeursklassement in het World Rally Championship.

Het zat coureur Kenneth Eriksson niet mee. Al op de eerste dag hield de politie hem tegen op de verbindingsweg tussen de finish van een klassementsproef en de servicepost. De Accent WRC had twee lekke banden en een beschadigd wiel: de agenten vonden het onveilig de auto verder te laten rijden. Eriksson: "Jammer, want de auto voelde goed aan. In de tweede proef gleden we tegen een muur en raakte de auto beschadigd. Reparatie was eenvoudig geweest, maar we mochten niet verder rijden."

Snelheid
De Accent WRC van teamgenoot Alister McRae kende geen enkel mankement. Het was de tweede keer dat de auto een rally op asfalt reed. Alister: "We moesten erg zoeken naar de balans in de lange bochten. Verder werd de rally vaak onderbroken en vertraagd. Dan bouw je geen lekker ritme op. Bovendien lag er veel modder op de weg door de auto's die voor ons waren gestart. De auto reed uitstekend en we wonnen we in de loop van de rally extra snelheid door een betere afstelling, daar zullen we tijdens de volgende rally enorm van profiteren."

Het hele team zal op de Britse thuisbasis de Franse ervaringen benutten om zich voor te bereiden op de San Remo Rally (20-22 oktober). Ook deze wedstrijd wordt gereden op asfalt.

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie