Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europese autoverkopen in september omlaag

Datum nieuwsfeit: 12-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Europese autoverkopen in september omlaag 12-10-00 10:45:00. In vrijwel alle Europese landen zijn de autoverkopen in september gedaald, tot een totaal van 1,27 miljoen. In september 1999 werden nog
1,34 miljoen nieuwe personenautos verkocht. Volkswagen blijft marktleider, Ford had ook buiten Nederland een goede maand.

De daling van 5,7 % in september in vergelijking tot dezelfde maand vorig jaar wordt door de overkoepelende organisatie ACEA onder andere toegeschreven aan de distributieproblemen als gevolg van de wegblokkades, grote voorraden goede gebruikte autos, leveringsproblemen en uitgestelde aankopen in verband met de autotentoonstellingen in Parijs en Birmingham.

Hoewel de algehele economische vooruitzichten positief blijven, bestaat de mogelijkheid dat recente ontwikkelingen het consumentenvertrouwen beginnen aan te tasten. Met name de stijgende brandstofprijzen kunnen ertoe leiden dat consumenten de vervanging van hun auto uitstellen. Bovendien heerst er onzekerheid over de rente in Europa. Desondanks zijn er geen redenen voor teveel pessimisme naar aanleiding van de cijfers van deze maand, aldus ACEA.

De cumulatieve cijfers laten een daling van1,5 % zien, van 11,8 miljoen in de eerste negen maanden van 1999 tot bijna 11,65 miljoen dit jaar.

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie