Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijdrage Fokker-Stork aan nieuwe generatie Patriot raketten

Datum nieuwsfeit: 12-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Amersfoortsestraatweg 7, 1412 KA Naarden
Postbus 5004, 1410 AA Naarden
Nederland

Telefoon : (035) 695 75 55
Telefax : (035) 694 11 84

Corporate Communications
Persbericht

Naarden, 12 oktober 2000

Bijdrage Fokker/Stork aan nieuwste generatie Patriot raketten

Fokker Special Products (Hoogeveen) heeft van het Amerikaanse Lockheed Martin Vought Systems de opdracht ontvangen voor de levering van de lanceerbuizen (canisters) voor de nieuwste generatie Patriot raketten (PAC-3). Het gaat om 63 eenheden (4 buizen per eenheid) met een optie op nog eens 200 eenheden. De opdracht vertegenwoordigt een initiële waarde van EUR 17 miljoen met een mogelijke uitloop naar een totale contractwaarde van EUR 135 miljoen over een periode van 10 jaar.

PAC-3 staat voor Patriot Advanced Capability-3, een zeer geavanceerde Amerikaanse raket die aanvallende raketten kan onderscheppen. De speciale constructie (o.a. opklapbare vleugels) maakt een kleinere uitvoering van de lanceerbuizen mogelijk. Daardoor is er binnen dezelfde ruimte nu plaats voor vier lanceerbuizen in plaats van één. Dit kon worden bereikt door het gebruik van lichtgewicht composietmaterialen en titanium. Fokker Special Products is voor deze componenten de exclusieve leverancier, wat inhoudt dat in de eerste plaats in de behoefte voor de Amerikaanse markt zal worden voorzien en daarna voor exportlanden, waaronder mogelijk Nederland. De eerste levering is gepland voor november 2001.

Fokker Special Products was ook betrokken bij de succesvolle, eind 1993 afgesloten productie van de vorige generatie Patriot canisters. Het bedrijf is gespecialiseerd in lichtgewicht componenten voor de lucht- en ruimtevaart. Het maakt deel uit van de Stork Aerospace Group, die in 1999 EUR 550 miljoen omzet realiseerde van de totale Stork omzet van EUR 2,4 miljard.

Informatie voor de pers:
Stork N.V., Dick Kors
Tel. 035 - 695 75 55

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie