Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Broodnijd tussen omroep en kabelmaatschappij

Datum nieuwsfeit: 12-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Broodnijd tussen omroepen en kabelmij's

De achtergrond van de recente aanklacht van de drie consumentenprogramma's tegen UPC is broodnijd. Dat is voor de leek misschien minder inzichtelijk, maar wellicht goed om te weten.
UPC, eerder verweten dat zij onbereikbare helpdesks heeft, en als exploitant kenmerkend is door slecht en beperkt internetverkeer voor ICT-ers, begint spoedig met digitale tv in Amsterdam! (persbericht UPC dd. 12-10-2000). Dat is broodnijd voor de omroepen, maar wel kort het antwoord van UPC op hun aanklacht vanwege wanprestatie die zij deze week publiekelijk tegen UPC (met name Chello en A-2000) indienden.
Het steekt de publieke omroepen ook, dat zij buiten de afspraken vallen die eerder over inhoudelijk journalistiek verkeer (journalistic content) op de kabel zijn gemaakt tussen de kabelexploitanten, de mobiele telefoonmaatschappijen met ANP, NOS en de Nieuwe Media. Het is dus pure concurrentie die er momenteel speelt. Bovendien wil UPC, evenals KPN-Telecom zijn kabel niet ontbundelen, ofwel openstellen voor derden.

paul (kriele@planet.nl)
den bosch,12 oktober 2000.tel. 073-6910020

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie