Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rechtbank wijst verzoek tegen Foster Parents Plan af

Datum nieuwsfeit: 12-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Foster Parents NederlandSamenvatting van uitspraak Rechtbank inzake faillissementsverzoek mr. Wilgers

Rechtbank wijst verzoek tegen Foster Parents Plan Nederland af

De Rechtbank Amsterdam heeft op 3 oktober het faillissementsverzoek, ingediend door mr. Wilgers namens kinderen uit de wijk Barranquilla in Colombia, onmiddelijk afgewezen.

Het verzoek werd ingediend omdat eisers meenden een vordering op Foster Parents Plan Nederland te hebben op grond van niet of onvoldoende bestede gelden in de wijk Barranquilla in Colombia.

De Rechtbank heeft het verzoek afgewezen en daarmee de stellingen van Foster Parents Plan Nederland gevolgd, omdat de eisers geen enkele vordering op Foster Parents Plan hebben. Uit geen enkel stuk en uit geen enkele verklaring van de eisers is gebleken dat tussen de donateurs en de kinderen een overeenkomst tot stand zou zijn gekomen waaruit zou blijken dat Foster Parents Plan Nederland verplicht zou zijn om gelden rechtsstreeks aan de kinderen ter beschikking te stellen. Daaraan kan worden toegevoegd dat Foster Parents Plan de haar ter beschikking gestelde middelen aanwendt voor het uitvoeren van projecten in de directe omgeving van de kinderen.

Nu de Rechtbank van mening is dat er geen vordering is, werd het verzoek onmiddellijk afgewezen en hoefde de zaak verder niet inhoudelijk beoordeeld te worden

last updated: 12/10/00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie