Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start neemt opleidingsinstituut BTO over

Datum nieuwsfeit: 12-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gouda, 11 oktober 2000

Start neemt opleidingsinstituut BTO over Specialist in transport en logistiek met vijftig medewerkers

Start in Gouda heeft het opleidingsinstituut BTO (Buro Transport Opleidingen) in Nieuwegein overgenomen. Dit in opleidingen gespecialiseerde bedrijf op het gebied van transport en logistiek, heeft circa vijftig medewerkers. De overname van BTO past in de werkwijze van Start om in specifieke branches een passend pakket aan opleidingen te kunnen bieden.

BTO gaat voor Start Transport & Logistiek, het in deze sector gespecialiseerde onderdeel van Start, een breed scala aan praktijk- en examengerichte opleidingen verzorgen, uiteenlopend van goederen- en personenvervoer tot logistiek en management. Start Transport & Logistiek is een grote transportwerkgever zonder eigen wagenpark, met circa vijfhonderd chauffeurs die in vaste dienst zijn.

Scholing op maat

Gedurende een dienstverband van gemiddeld vier jaar bij Start werken de chauffeurs bij gemiddeld acht bedrijven, waardoor zij veel ervaring opdoen. Start Transport & Logistiek verzorgt hierbij de coaching en begeleiding, terwijl BTO de vakinhoudelijke scholing in het kader van loopbaan- en carrièreplanning regelt. Verder kan BTO een jaarlijkse rijanalyse voor de Start-chauffeurs verzorgen. Dit instituut bedient ook andere opdrachtgevers in de markt, zoals het Ministerie van Defensie.

Werkzoekenden

Start Transport & Logistiek kan met ruim dertig vestigingen in Nederland en een goed pakket employee benefits, ook werkzoekenden die voor het eerst instromen, bemiddelen naar een vaste baan. Hierbij werkt Start samen met de GPdW. Dit onderdeel van de Vakopleiding Transport en Logistiek leidt werkzoekenden op voor alle bedrijven in de sector, waarvan Start Transport & Logistiek er één is.

Via de samenwerkingverbanden met BTO en GPdW verwacht Start Transport & Logistiek een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het verminderen van de arbeidsmarktproblematiek in de transportsector. Momenteel kampt deze branche met circa 15.000 onvervulde vacatures.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie