Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst van de gemeente Oosterhout

Datum nieuwsfeit: 12-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oosterhout

Besluitenlijst

Vergadering college van b. en w. 10 oktober 2000

Raad gevraagd Sportraad Oosterhout hogere subsidie toe te kennen

De Sportraad Oosterhout kan voor 2000 toch rekenen op een subsidie van

66.659. Dat is 4.000 meer dan de subsidie die de gemeenteraad oorspronkelijk aan de Sportraad heeft toegekend. Onderzocht zal worden of deze financiële tegenvaller binnen het sportbudget kan worden opgevangen.

Dat is althans de kern van een voorstel dat b. en w. de gemeenteraad voorleggen. De Sportraad had bezwaar aangetekend tegen de subsidie over 2000. De gemeentelijke adviescommissie voor de bezwaarschriften is van mening dat dat bezwaar hout snijdt. Zij heeft dan ook de gemeenteraad geadviseerd de subsidie te verhogen. B. en w. nemen dat advies over.

De Sportraad had vooral bezwaar gemaakt tegen de subsidie op het onderdeel loonkosten. Die is al jaren te laag, omdat de loonkosten, overeenkomstig de cao-afspraken, met een hoger percentage stegen dan waarmee de gemeente Oosterhout rekening hield. In het verleden heeft de Sportraad die extra kosten steeds kunnen compenseren door verschuivingen in het budget. Nu dat budget onder druk komt te staan, is dat niet goed meer mogelijk. Vandaar dat de Sportraad nu gevraagd heeft in de subsidie voor de loonkosten de reële salarisverhoging te verwerken.

College wil eisen stellen aan subsidiëring zelfstandige peuterspeelzalen

Begin vorig jaar zijn negen van de twaalf Oosterhoutse peuterspeelzalen gefuseerd tot de Stichting Peuterspeelzalen Oosterhout (SPO). De andere drie (de Paddestoel, Dorstse Rakkertjes en de Zonnekring) hebben er destijds voor gekozen om (nog) niet tot de stichting toe te treden. Voor de totstandkoming van de samenwerking tussen de peuterspeelzalen was een periode van drie jaar afgesproken: 1997-2000. Bij de fusie is aangekondigd dat na die periode de gemeenteraad een uitspraak zou moeten doen over subsidiëring van peuterspeelzalen die zich nog niet hebben aangesloten bij de SPO. Omdat de beleidsregels voor peuterspeelzaalwerk op dit moment ontbreken, kan subsidieverlening voor 2001 echter juridisch gezien niet afhankelijk worden gesteld van toetreding tot SPO. B. en w. hebben dan ook besloten om de drie peuterspeelzalen voor komend jaar nog volgens de "oude" regels subsidie te verlenen. Op die manier krijgen de besturen van de drie betrokken peuterspeelzalen ook wat extra tijd om een definitief standpunt in te nemen. B. en w. vragen hen wel die definitieve uitspraak uiterlijk 1 augustus 2001 te doen. Tegelijkertijd zal de gemeente een beleidsregel over subsidiëring van het peuterspeelzaalwerk in 2002 en verder ontwikkelen. Het college nu alvast op wijzen dat, als de beleidsregel is vastgesteld, deelname aan SPO voorwaarde wordt voor het verkrijgen van subsidie.

Verzoek om subsidie voetbalschool wordt betrokken bij opstellen sportnota

Een verzoek van de Multiculturele Stichting Oosterhout om subsidie voor het opzetten van een multiculturele voetbalschool, zullen b. en w. betrekken bij de nog op te stellen sportnota. Op dit moment is er geen budget voorhanden.

B. en w. antwoorden dat op een verzoek van de stichting. De stichting heeft aangegeven graag een startsubsidie van 11.000 te ontvangen. Volgens de stichting kan het initiatief bijdragen aan het voorkómen van overlast door Marokkaanse jongeren.

Bij zijn (voorlopige) afwijzing heeft het college overwogen dat de gemeenteraad besloten heeft vooralsnog geen extra geld uit te trekken voor het aanpakken van de problematiek van Marokkaanse jongeren. De gemeenteraad is van mening dat eerst een duidelijke visie zou moeten worden ontwikkeld over de manier waarop de problematiek tegengegaan zou moeten worden.

Ook op sportgebied is geen geld beschikbaar voor het project. Wel wordt binnenkort een nieuwe sportnota opgesteld. Een van de onderwerpen die daarin aan de orde moet komen, is de vraag hoe om te gaan met sportstimulering van specifieke doelgroepen, waaronder allochtonen. Initiatieven zoals de multiculturele voetbalschool zouden dus bij de behandeling van deze nota moeten worden meegenomen.

College vraagt krediet voor aanleg skateboardvoorzieningen

In hun vergadering van 5 september hebben burgemeester en wethouders ingestemd met het realiseren van twee skateboardvoorzieningen in Oosterhout: een centraal gelegen, hoogwaardige voorziening aan het Slotjesveld en een kleinschalige, decentraal gelegen voorziening aan de Burg. Holtroplaan. In vervolg op dat besluit gaan b. en w. nu de gemeenteraad voorstellen om gelden beschikbaar te stellen voor de aanleg van deze voorzieningen.

Aan het Slotjesveld zal een zogenaamde "big ramp" worden geplaatst. Dit is een uitdagend toestel, dat geschikt is voor zowel beginners als gevorderden: laag in de baan beginnend kun je steeds hoger komen. Naast de big ramp komt er op het Slotjesveld een aantal kleine, losse skate-elementen. De kosten van aanleg van deze skatevoorziening bedragen 185.000. Aan de Burg. Holtroplaan zal alleen een aantal losse skate-elementen geplaatst worden. Hiermee is een bedrag gemoeid van 70.000, zodat de raad in totaal 255.000 beschikbaar moet stellen.

B. en w. akkoord met kleine herverkaveling De Wijsterd

Het college van b. en w. heeft ingestemd met een beperkte herverkaveling van bedrijventerrein De Wijsterd. Die herverkaveling is nodig omdat de gemeente een openbare ontsluitingsweg wil aanleggen voor een aantal nog te bebouwen kavels tussen de vestigingen van Perfekt en Jamin. Oorspronkelijk was deze ontsluiting voorzien via het terrein van een van de reeds ter plaatse gevestigde bedrijven, maar b. en w. geven nu toch de voorkeur aan een openbare weg boven een ontsluiting via particulier terrein. Voor de aanleg van de weg hebben b. en w. ruim 82.000 beschikbaar gesteld.

College wijst verzoek af voor eenmalige gift Cantorij Dommelbergen

B. en w. hebben besloten het verzoek om een gift ten behoeve van de viering van het 25-jarig bestaan van de Cantorij Dommelbergen, niet te honoreren. Het budget waaruit dergelijke evenementen in het verleden werden gesubsidieerd, is in het kader van de ombuigingsoperatie "Basis in balans" geschrapt.

Gemeente betaalt kosten informatiegids mensen met functiebeperking

Het college heeft besloten de kosten voor zijn rekening te nemen die zijn gemoeid met de productie van de "Informatiegids voor mensen met een functiebeperking". Deze gids is een coproduktie van het POG (Brabants centrum voor gehandicaptenbeleid), het Gehandicaptenplatform Oosterhout en de gemeente Oosterhout. In de gids zijn organisaties en instellingen vermeld die zich op de een of andere manier bezig houden met (het welzijn van) mensen met een functiebeperking.

College benoemt waarnemend directeur sector Welzijn en Burgerij

Burgemeester en wethouders hebben Marjan Verhoeven benoemd tot waarnemend directeur van de sector Welzijn en Burgerij. Zij volgt in die functie Maarten van Beek op, die binnenkort de gemeente Oosterhout verlaat. Marjan Verhoeven is momenteel hoofd van de afdeling Werk van de sector Welzijn en Burgerij.

Oosterhout, 12 oktober 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...