Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rechtszitting 'in de buurt' in het kader van JIB-Heerlen

Datum nieuwsfeit: 12-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Openbaar Ministerie
Zoek soortgelijke berichten
Openbaar Ministerie

Maastricht, 9 oktober 2000

Rechtszitting in het kader van JIB-Heerlen (stadsdeel Heerlerheide)

In het kader van JIB-Heerlen (stadsdeel Heerlerheide) wordt op 12 oktober aanstaande de eerste rechtszitting in de buurt gehouden.

De zitting wordt gehouden in het wijkgebouw "Hitcher Tref", Ganzeweide 30 te Heerlen. De zitting begint om 9.30 en duurt tot 10.30. Op de rol staan zeven zaken, waaronder rijden onder invloed, diefstal en hennepteelt.

De pers wordt nadrukkelijk uitgenodigd om bij de zitting aanwezig te zijn.

Persofficier mw. mr. C. van Hilten-van Heeswijk houdt op donderdag 12 oktober a.s. 'inloopspreekuur' voor de pers, van 15.00 tot 17.00, in het gerechtsgebouw St. Annadal. De persofficier is beschikbaar voor informatie over het JIB en/of interviews. U kunt zich hiervoor melden bij de portier.

Achtergrondinformatie JIB-Heerlen (stadsdeel Heerlerheide) Op 12 april 2000 ging het JIB-project van start in het stadsdeel Heerlerheide. Het project was tot 11 oktober 2000 gehuisvest in het politiebureau te Hoensbroek. JIB Heerlen omvat een aantal buurten binnen het stadsdeel Heerlerheide, namelijk: Vrieheide/De Stack, Heerlerheide, Passart, Rennemig, Beersdal en Heksenberg.

Doelstelling van het JIB-Heerlen
JIB Heerlen is een multidisciplinair samenwerkingsverband tussen verschillende overheidsinstanties in het kader van het Grote Steden Beleid. Doel van het JIB-project Heerlen is de verbetering van het woon- en leefklimaat in het stadsdeel Heerlerheide. Het JIB wil zichtbaar en snel optreden tegen criminaliteit en overlast in de buurt, waaronder diefstal, woninginbraak, vernielingen, burenruzie en geluidsoverlast.

Werkwijze JIB-Heerlen
Door intensief overleg tussen verschillende JIB-partners wordt er gewerkt aan een oplossing-op-maat; zowel voor slachtoffers, alsook voor minderjarige of meerderjarige verdachten. Hier-bij kan onder meer worden gedacht aan een dagvaar-ding, een schik-kings-voorstel, schadebemiddeling, een hulpverleningstraject ten behoeve van verdachte, een taak-straf, een alternatieve straf, een dadingovereenkomst of conflictbemiddeling.

De partners in het JIB-project
De Regiopolitie Limburg-Zuid, de gemeente Heerlen, de Raad voor de Kinderbescher- ming, Reclassering Nederland, Halt OZL, welzijnsinstellingen, Slachtofferhulp Zuid-Limburg, het Bureau voor Rechtshulp, en het Openbaar Ministerie Maastricht.

De rechter in de buurt
Heerlen en Maastricht zijn de enige steden in Nederland die momenteel een rechter in de buurt hebben. Er worden politierechterzaken, kinderrechterzaken en kantongerechtszaken behandeld.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie