Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staatssecretaris opent foto-expositie 'Focus op Korea'

Datum nieuwsfeit: 12-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensiePersberichten


Focus op Korea.

10-09-2000

Staatssecretaris Henk van Hoof (Defensie) neemt boek in ontvangst en opent expositie
Defensie-staatssecretaris Henk van Hoof neemt op donderdag 12 oktober as. het eerste exemplaar van het boek "Focus op Korea. De rol van de Nederlandse pers in de beeldvorming over de Korea-oorlog 1950-1953" in ontvangst. Aansluitend opent staatssecretaris Van Hoof de foto-expositie "Focus op Korea. Oorlogsfotografie en beeldvorming in de pers" in Spaarnestad Fotoarchief (SFA) te Haarlem.

Het boek Focus op Korea gaat uitgebreid in op de rol die militair correspondenten, onafhankelijke journalisten en fotografen speelden in de algemene beeldvorming over de Korea-oorlog. Het hele proces van verslaggeving, censuur en publicatie ten tijde van de Korea-oorlog, wordt uitvoerig belicht en geanalyseerd. Hierbij komt onder meer de rol van de toenmalige Legervoorlichtingsdienst aan de orde. Bovendien is een belangrijk deel van het boek gewijd aan de berichten en foto´s die in de belangrijkste Nederlandse dagbladen, geïllustreerde tijdschriften en legerpers zijn gepubliceerd. Het boek bevat zo´n 150 foto-illustraties. Ook berichten en foto´s die

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie