Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationale conferentie Den Haag: stad van de toekomst

Datum nieuwsfeit: 12-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Internationale conferentie in Den Haag: de stad van de toekomst, de toekomst van de stad

Op 12 oktober 2000 organiseren de gemeente Den Haag en het Onderzoeksinstituut OTB gezamenlijk een internationale beleidsconferentie over de veranderingen die de grote steden in de komende jaren te wachten staan. In hun meerjarige investeringsprogramma's hebben de grote steden hun visie gegeven op de toekomst van de stad. Het lijkt alsof daarmee een betrouwbaar beeld is geschapen van de toekomst van de stad. Maar is in de plannen wel rekening gehouden met de ontwikkelingen die niet gemakkelijk kunnen worden geïnterpreteerd: de effecten van de ICT-revolutie, de demografische ontwikkelingen en de veranderingen in stedelijke economie en - bereikbaarheid?

'De stad van de toekomst, de toekomst van de stad' probeert het inzicht te verdiepen in de veranderingen van de stad die de komende jaren kunnen worden verwacht. Daarbij komen niet alleen gezaghebbende Nederlandse sprekers aan bod, maar ook buitenlandse sprekers die hun sporen op dit gebied ruimschoots hebben verdiend.

Zo zullen onder meer Robert Kaplan ('Travels into America's Future'), Richard Rogers of Riverside (voorzitter Urban Task Force UK) en David Rusk ('Cities without suburbs') te horen zijn. Andere sprekers zijn minister Van Boxtel (grotesteden- en integratiebeleid), de Haagse wethouder P.G.A. Noordanus (ruimtelijke segregatie en stedelijke vernieuwing) en de publicist Geert Mak.

Het nu al uitverkochte congres is bedoeld voor gemeentebestuurders, en ambtenaren van gemeentelijke en provinciale diensten, ontwikkelingsmaatschappijen, woningcorporaties, bewonersorganisaties, Kamers van Koophandel en consultants.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie