Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder opent nieuwe bewegwijzering fietsroute Breda

Datum nieuwsfeit: 12-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

HEEMKUNDEKRINGEN ZORGEN VOOR NIEUWE BEWEGWIJZERING FIETSROUTE BUITENGEBIED BREDA

Wethouder A. Oomen onthult op donderdag 12 oktober om 15.30 uur de nieuwe bewegwijzering van de "Fietsroute door monumentaal groen in Breda". De bewegwijzering is een initiatief van de Heemkundekring Op De Beek (Prinsenbeek) en Heemkundekring Teterings Erfdeel. De gemeente Breda vond dit initiatief zo waardevol gevonden dat ze een subsidie heeft toegekend als Kleinschalig Initiatief in het kader van het Grotestedenbeleid.

De fietsroute is samengesteld door het Stadsarchief ter gelegenheid van de Open Monumentendag en de tweede Historische Markt in 1999. Bij die gelegenheid is een folder gemaakt "Fietsen door monumentaal groen Breda". Deze route is zeer in trek gebleken bij het fietsende publiek. Alleen ontbrak nog een goede bewegwijzering. Die is nu op initiatief van de twee heemkundekringen tot stand gekomen. Hiermee heeft Breda voor het eerst een eigen volwaardige fietsroute gekregen.

Onder het motto laatste kans vóór de winter kunnen belangstellenden in de herfstvakantie nog genieten van het najaar in het buitengebied. De fietsroute is 65 kilometer lang en voert langs buitenplaatsen, bossen, parken, tuinen, houtwallen, beekdalen, bosschages, oude bomen en zandpaden in de buitengebieden van vooral de voormalige randgemeenten van Breda. De belangrijkste onderdelen van de route zijn: het Cadettenkamp, de Lage Vughtpolder, de Spinolaschans, de beemdengebieden van de Haagse Beemden en Prinsenbeek, het Liesbos, de Rith, het beekdal van de Aa of Weerijs, het Mastbos, het Kasteel Bouvigne, het Markdal en het Ulvenhoutsebos. Voor bewoners van de stad Breda is het Stadsarchief aan de Parade het belangrijkste vertrekpunt.

Na 12 oktober is de route op ieder tijdstip en vanaf ieder willekeurig vertrekpunt te fietsen.

Breda, 6 oktober 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie