Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidieverzoek GS Overijssel voor Belverdere-gebieden

Datum nieuwsfeit: 12-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Overijssel
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

GS dienen subsidieverzoek voor twee 'Belverdere-gebieden'

De provincie vraagt voor twee van de zeven
Belvedere-gebieden in Overijssel subsidie aan voor gebiedsgerichte projecten. Het doel: te komen tot een kwaliteitsimpuls als het gaat om de doorwerking van de cultuurhistorische waarden bij de ruimtelijke inrichting van dit gebied. Het gaat daarbij om de polder Mastenbroek (subsidie f 300.000,-) en om Zuid-Twente (f 125.000,-).

Polder Mastenbroek:
In het kader van het samenwerkingsproject Zwolle, Kampen, IJsselmuiden en de provincie is afgesproken dat in overleg met de gemeenten Genemuiden en Hasselt een visie op de polder Mastenbroek ontwikkeld wordt. De polder ligt op het grondgebied van vier gemeenten: Zwolle, IJsselmuiden, Genemuiden en Hasselt.

De gemeenten en de provincie realiseren zich dat wanneer de ruimte ingepland wordt voor nieuwe ontwikkelingen erop den duur maar weinig over zal blijven van de cultuur historisch waardevolle polder (openheid, gridpatroon wegen en waterlopen, situering huisterpen, omringende dijken en gemaal Veneriete). Daarom willen de partijen nu nadenken over de toekomst van de polder. Niet om ontwikkelingen tegen te gaan, maar om de cultuurhistorische waarden deels te behouden of te integreren in de nieuwe ontwikkelingen. Voor het project wordt f 300.000,- subsidie aangevraagd. De partijen zullen zelf f 150.000,- bijdragen aan het project.

Zuid-Twente:
Voor Zuid-Twente is al in een eerder stadium op initiatief van de landelijke stichting Architectuur Lokaal een plan van aanpak ontwikkeld. Het project Zuid-Twente is gericht op het thema 'platteland in verandering'.

Voor dit project wordt f 125.000,- subsidie
aangevraagd. De overige kosten à f 220.000,- neemt de provincie deels voor eigen rekening en worden deels gefinancierd uit het Stimuleringsfonds voor de Architectuur.

Naar verwachting zal eind van dit jaar bekend zijn of de aanvragen worden toegekend.

Bron: team Communicatie;


© 12-10-2000 Provincie Overijssel

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie