Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VastNed Retail bezit ruim 96% van de aandelen Immocorp

Datum nieuwsfeit: 12-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VASTNED

immocorp SA

Persbericht

VastNed Retail bezit ruim 96% van de aandelen Immocorp

Goed resultaat voor overnamebod van
VastNed Retail op Immocorp

Rotterdam, 12 oktober 2000 - Het vrijwillig overnamebod van het Nederlandse VastNed Retail NV op de Luxemburgse onroerendgoedbeleggingsmaatschappij Immocorp SA gedurende de periode 25 september 2000 tot en met 9 oktober 2000 heeft geleid tot een vergroting van het meerderheidsbelang van VastNed Retail NV in Immocorp SA tot 96,34%.

Tijdens het bod hebben VastNed Retail NV en Pays-Bas Property Fund NV 354.440 aandelen Immocorp SA gekocht tegen de prijs van 55 EUR en werden 94.907 aandelen Immocorp SA geruild tegen twee aandelen Intervest Retail NV.

Conform artikel 32 al.1 van het Koninklijk Besluit van 8 november 1989, zal het bod heropend worden van 17 oktober 2000 tot en met 8 november 2000. Op deze heropening zijn dezelfde voorwaarden van toepassing als op het initiële bod. De aandeelhouders Immocorp SA ontvangen tegen inlevering van één aandeel Immocorp SA 55 EUR in contanten of twee aandelen Intervest Retail NV. Intervest Retail NV is de aan de beurs van Brussel genoteerde vastgoedbevak van de VastNed Groep.

Intervest Retail NV is gespecialiseerd in het verhuren van commercieel vastgoed, d.w.z. winkels op centrumlocaties en baanwinkels. Op 11 september 2000 publiceerde Intervest Retail NV goede eerste halfjaarresultaten. De Belgische vastgoedbevak boekte een winst van ruim 8,9 miljoen EUR (360 miljoen BEF). De portefeuille werd sinds de beursgang in december vorig jaar uitgebreid met 35 panden. In het prospectus van Intervest Retail NV d.d. 23 november 1999, wordt de verwachting uitgesproken dat Intervest Retail NV de komende jaren een netto-dividend zal uitkeren van tenminste 2 Euro per aandeel Intervest Retail NV, ofwel ruim 7,25% netto over eerdergenoemde 55 EUR.

VastNed Retail NV vestigt nogmaals de aandacht op haar intenties ten opzichte van Immocorp SA, zoals verwoord in het prospectus. Na overdracht van de vaste- en financiële activa van Immocorp SA aan VastNed Retail NV, zal, voorafgaand aan de liquidatie van Immocorp SA, per saldo de vrije inventariswaarde aan de aandeelhouders worden uitgekeerd. De intrinsieke waarde van Immocorp SA bedraagt thans ongeveer 47 Euro per aandeel. De personen die nu in het bezit zijn van aandelen Immocorp SA hebben er dus alle belang bij in te gaan op het heropende bod.

Vanaf 13 november 2000 zal de prijs van de aangekochte effecten ter beschikking worden gesteld aan de loketten van Fortis Bank en Van Moer Santerre & Co NV. Voor Luxemburg is dit aan de loketten van de Banque Générale du Luxembourg, Banque de Luxembourg en Crédit Agricole Indosuez Luxembourg.

Het prospectus, alsook het aanvaardingsformulier, is in het kader van het heropende bod beschikbaar bij Fortis Bank en Van Moer Santerre & Co NV. De aanvaardingsformulieren dienen ten laatste op 8 november 2000 bij diezelfde financiële instellingen te worden gedeponeerd. Voor Luxemburg moet u zich wenden tot de Banque Générale du Luxembourg, Banque de Luxembourg en Crédit Agricole Indosuez Luxembourg. Het prospectus is te raadplegen via Internet op
www.beleggers.be.fortisbank.com en www.keytrade.com. Het prospectus kan ook op het gratis telefoonnummer 0800-90301 worden aangevraagd.

Meer informatie over VastNed Retail NV en de VastNed groep vindt u op de website, www.vastned.nl. Voor meer informatie over Intervest Retail NV kan u terecht op www.intervest.be.

(Einde persbericht)

Noot aan de redactie: voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:

VASTNED RETAIL, Arnaud du Pont, tel. 0031/10/24.24.300

12 okt 00 17:11

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie