Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatietechnologie Jan van Schengenschool Borsele

Datum nieuwsfeit: 13-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Borsele

Informatie en Communicatie Technologie Jan van Schengenschool

Als U de Jan van Schengenschool binnen komt ziet u in de hal en de lokalen steeds meer computers staan. Stonden ze tot voor kort op gewone tafels, nu staan ze allemaal op verrijdbare tafels. Soms staan er meerdere computers bij elkaar als een soort "werkeiland".

Wat zijn de doelstellingen van de school?
Allereerst is de computer een hulpmiddel om het onderwijs kwalitatief beter te maken. Bij de huidige ontwikkelingen in het onderwijs zien we steeds weer de term "adaptief onderwijs" terug ko-men. De computer is dan bij uitstek een hulpmiddel waarmee kinderen zelfstandig kunnen oefenen, waarmee kinderen zelfstandig opdrachten kunnen uitvoeren of informatie kunnen opzoeken.
De computer wordt dus gebruikt om extra te oefenen, maar daarnaast ook als hulpmiddel bij-voorbeeld om werkstukken op te maken met behulp van een tekstverwerker. Ook wordt de computer steeds meer ingezet om informatie te verzamelen via internet en ook zullen de kinderen in de boven-bouw via Kennisnet een e-mail adres krijgen, waarmee ze contacten kunnen leggen met anderen.

Netwerk
Op dit moment zijn er in totaal 38 computers in gebruik op school. In de praktijk komt het neer op on-geveer één computer per 8 leerlingen. Het beheer is een grote opgave die veel tijd en kennis vraagt. Om de beheerslast te beperken is een werkgroep bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van een netwerk. Hierop zullen alle computers worden aangesloten.
Een proefopstelling waarop 6 computers zijn aangesloten is al enige tijd in gebruik.
Internet
Een van de mogelijkheden van de computer is het gebruik maken van het internet. De leerlingen in de bovenbouw maken al regelmatig gebruik van het internet om informatie te verzamelen.
Om bekendheid te geven aan ouders die geïnteresseerd zijn in de school en om informatie te verstrek-ken hebben we ook een site op internet. U kunt deze site vooralsnog bereiken via het tijdelijke adres: www.people.zeelandnet.nl/jvschengen.
Over enkele weken zal het definitieve adres zijn: www.janvanschengen.nl.
Deze site is gemaakt door de Jos, de vriend van Yvette, waarvoor onze grote waardering.

Directie Jan van Schengenschool

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie