Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verklaring Europese Unie over situatie in het Midden-Oosten

Datum nieuwsfeit: 13-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Europese Unie

EUROPESE RAAD VAN SANTA MARIA DA FEIRA : VERKLARING VAN DE STAATSHOOFDEN EN REGERINGSLEIDERS VAN DE EUROPESE UNIE OVER DE SITUATIE IN HET MIDDEN-OOSTEN

Press Release: Brussels (13-10-2000)

VERKLARING

VAN DE STAATSHOOFDEN EN REGERINGSLEIDERS

VAN DE EUROPESE UNIE

OVER DE SITUATIE IN HET MIDDEN-OOSTEN

In het licht van het reële gevaar dat de situatie volledig ontspoort, doen wij een nadrukkelijk beroep op de Israëlische en Palestijnse leiders en volkeren om een einde te maken aan de escalatie en de gewelddadigheden onmiddellijk te staken.

Iedereen moet politieke moed en verantwoordelijkheidszin aan de dag leggen om ervoor te zorgen dat rede en tolerantie het winnen van angst, haat en extremisme vooraleer het "point of no return" bereikt wordt.

Er is voor de premier van Israël en de president van de Palestijnse autoriteit slechts één weg, namelijk die van vrede en onderhandelingen op basis van hetgeen in Camp David is bereikt, en dat absoluut moet worden gevrijwaard. Het vredesproces moet gered worden.

Er rest nu geen tijd meer. Wij roepen de partijen op om in een constructieve geest deel te nemen aan een topontmoeting teneinde de dialoog zo spoedig mogelijk te hervatten.

De Europese Unie, die meer dan ooit gehecht blijft aan de vrede, zegt haar volledige steun toe aan de inspanningen van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Wij verzoeken de heer Javier Solana, secretaris-generaal/hoge vertegenwoordiger voor het GBVB, om zijn missie in de regio voort te zetten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie