Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prins van Oranje onthult kunstwerk bij Zuidlaardermarkt

Datum nieuwsfeit: 13-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

13/10/00 Prins van Oranje onthult kunstwerk bij achthonderdste Zuidlaarder markt te Zuidlaren

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje onthult vrijdag 13 oktober 2000 in Zuidlaren een kunstwerk ter gelegenheid van de achthonderdste Zuidlaarder markt. De Friese beeldhouwer Frans Ram maakte bij dit jubileum van de grootste en oudste paarden- en runderenmarkt van Europa een levensgrote bronzen beeldengroep van een paard met handelende kooplieden.

De Zuidlaarder markt wordt elk jaar door de gemeente Tynaarlo georganiseerd op de derde dinsdag van oktober. Jaarlijks bezoeken ongeveer 150.000 mensen de markt. Vorig jaar werden 2285 paarden, 845 koeien, enkele tientallen schapen en geiten en een klein aantal ezels en lamas aangevoerd. Naast de veemarkt is er een kramenmarkt voor algemene handel en een kermis. Gedurende de week wordt een groot aantal andere feestelijke activiteiten georganiseerd die in het teken staan van de Zuidlaarder markt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie