Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lerarentekort in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 13-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Lerarentekort in Den Haag

In Den Haag zijn nog steeds 95 vacatures van onderwijzend personeel in het basisonderwijs, waaronder 17 functies binnen schooldirecties. En er zijn nog 60 invalleerkrachten nodig om ziektevervangingen op te vangen.

Het Haags Projectbureau Stedelijke Aanpak Lerarentekort Onderwijs (SALTO) heeft een inventarisatie gemaakt van de nog openstaande vacatures en onvervulde vervangingen van leraren in het basisonderwijs.
Alle Haagse basisscholen krijgen drie maal per jaar een vragenlijst toegestuurd van SALTO. De respons op de laatste enquête in september was net als de vorige keer 85%.
In september bleek het aantal vacatures 95, even hoog als in mei van dit jaar. Voor het eerst is het aantal vacatures in het primair onderwijs bij de start van het schooljaar zo hoog in Den Haag.

Voor het eerst zijn in de vragenlijst voor de scholen ook vragen gesteld over de mobiliteit van Haags onderwijspersoneel. In totaal vertrokken er 250 Haagse personeelsleden. Van de vertrekkende personeelsleden kregen er 24 een functie buiten het onderwijs en gingen er 111 naar een school buiten Den Haag. In totaal gingen dus 135 personeelsleden het Haags onderwijs uit. De overige gingen naar een andere school in Den Haag of met pensioen.

Er kwamen in het Haags onderwijs 264 nieuwe personeelsleden bij, waarvan 51 personen uit het onderwijs buiten Den Haag en 103 afgestudeerden van PABO's.

last update: 13 oktober 2000 ;pag.: 4640; auteur: 77 13 oktober 2000 - pag. 4640 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie