Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw provinciaal platform sociaal-economisch beleid Utrecht

Datum nieuwsfeit: 13-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
13 oktober 2000

Nieuw provinciaal platform sociaal-economisch beleid

Vrijdagmiddag 13 oktober vindt om 14.00 uur in het Provinciehuis van de provincie Utrecht (Rijnsweerd), in aanwezigheid van de gedeputeerde EZ de heer R.C. Robbertsen, de constituerende vergadering van OASE nieuwe stijl plaats.
OASE, waarin werkgeversorganisaties, werknemersorganisaties en de Kamers van Koophandel participeren heeft tot taak de provincie Utrecht gevraagd en ongevraagd - te adviseren over het te voeren sociaal-economisch beleid. Hierbij moet gedacht worden aan vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening, mobiliteit, milieu, arbeidsmarkt en overige aspecten van de bedrijfsomgeving. Het is te vergelijken met de SER, maar dan op provinciaal niveau. OASE bevond zich de afgelopen periode in een fase van heroriëntatie. Zowel het georganiseerde bedrijfsleven als de provincie Utrecht hebben zich uitgesproken voor een onafhankelijkere opstelling en een meer pro-actieve werkwijze van OASE. Dit zal o.a. vorm krijgen door een zelfstandige netwerkorganisatie met vertegenwoordigers van het georganiseerde bedrijfsleven, en de benoeming van een onafhankelijke voorzitter. Hiervoor is oud-gedeputeerde de heer J. Hoekstra gevraagd. De provincie Utrecht blijft natuurlijk wel betrokken bij OASE, maar komt op een grotere afstand af te staan.

(Voor informatie: Frank van Heusden, 06-27085516)

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie