Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Maastricht, huisdealer aangehouden

Datum nieuwsfeit: 13-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 12-10-2000

Persberichten politie regio Limburg-Zuid
Donderdag, 12 oktober 2000

Maastricht, huisdealer aangehouden

Woensdagavond 11 oktober 2000 is een 24 jarige inwoner van het Franse Malte a Lattes aangehouden. Hij hield zich de afgelopen twee weken intensief bezig met het verkopen van harddrugs vanuit een woning aan de Vonkendaal te Maastricht.

Maastricht, De afgelopen twee weken werden er door bewoners van de Vonkendaal en de directe omgeving diverse klachten gedaan over de verkoop van drugs vanuit een woning aan de Vonkendaal te Maastricht. De groep verdovende middelen van de politie in het district Maastricht deed gisteravond omstreeks 20.00 uur in nauwe samenwerking met de groep grensoverschrijdende criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee een onderzoek naar deze klachten. Nadat er op korte tijd vier personen werden aangehouden die allen het huisadres van de huisdealer hadden bezocht en waarvan een van deze bezoekers een bol heroïne van bijna vijf gram in zijn onderbroek verstopt had werd een doorzoeking van de betreffende woning gedaan. In de woning waarin het een grote troep was werd een 24 jarige inwoner van het Franse Malte a Lattes aangehouden. Hij is ingesloten aan het politiebureau en werd in de loop van de avond in verzekering gesteld. In de woning trof het onderzoeksteam 100 gram heroïne aan alsmede 10 gram cocaïne. Deze drugs hebben een straatwaarde van ongeveer fl. 5000,-. Verder werden er gebruikersartikelen, verpakkingsmaterialen, een mixer en een weegschaaltje aangetroffen. In diverse valuta werd ruim fl. 11.000,- aangetroffen. De drugs, het geld en de andere vermelde goederen zijn door de politie in beslaggenomen.
De vier kopers van drugs zijn na verhoor en het opmaken van proces-verbaal in vrijheid gesteld. Drie daarvan, in het bezit van de Belgische nationaliteit, zijn door de Koninklijke Marechaussee uit Nederland verwijderd.
De aangehouden Fransman wordt vrijdag 13 oktober voorgeleid aan de Officier van Justitie te Maastricht.
Twee weken geleden deed de politie en de Koninklijke Marechaussee in dezelfde woning ook al een onderzoek. Toen werden er in aanwezigheid van de Rechter Commissaris en de Officier van Justitie 25 gram heroïne en cocaïne aangetroffen en werden een 21 jarige Fransman en een 40 jarige Maastrichtse aangehouden wegens drugshandel. De fransman werd na verhoor in vrijheid gesteld maar de Maastrichtse is nog altijd ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie