Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brandweer Maastricht stuit op XTC-laboratorium

Datum nieuwsfeit: 13-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 12-10-2000

Persberichten politie regio Limburg-Zuid
Donderdag, 12 oktober 2000

Maastricht, brandweer stuit op XTC-laboratorium

De brandweer van Maastricht rukte woensdagavond omstreeks 21.00 uur uit naar een containerbrandje aan de Borgharenweg. Voorbijgangers hadden vuur gezien en waarschuwden de nabijgelegen brandweer.

Maastricht, Ter plaatse werd de brandweer in eerste instantie de toegang geweigerd en werd medegedeeld dat het vuur door de bewoner al zelf geblust was. Op aandringen van de brandweer werden ze toch tot het erf toegelaten. Daar werden twee mannen aangetroffen die met een tuinslang probeerden een containerbrandje te blussen. In de onmiddellijke nabijheid stonden gasflessen. De brandweer nam vervolgens het blussen over. Bij nadere inspectie van het terrein trof de brandweer vervolgens een grote hoeveelheid chemicaliën aan alsmede enkele in gebruik zijnde drukvaten. Daar het vermoedelijk een XTC-laboratorium betrof werd de politie gewaarschuwd. De drie aanwezige personen werden aangehouden. Het betreft 39-jarige vrouw en een 34-jarige man uit Maastricht en een 50-jarige man uit Voerendaal. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld en zullen worden voorgeleid aan de officier van justitie.
De technische recherche en milieuspecialisten van de politie stelden een sporenonderzoek in en stelden daarbij tevens circa 10 kg XTC-poeder veilig. Vandaag, donderdag 12 oktober, werd onder toezicht van de Maastrichtse brandweer begonnen met het opruimen en afvoeren van de chemicaliën en het ontmantelen van het laboratorium. Daartoe zijn diverse gespecialiseerde bedrijven en instanties ingeschakeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie