Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inhoudsopgave VWS Bulletin (nummer 10)

Datum nieuwsfeit: 13-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Inhoudsopgave VWS Bulletin (nummer 10)

In het oktobernummer van VWS Bulletin, die op 13 oktober 2000 verschijnt, komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

+ Embryowet

Ethici, patiëntenverenigingen en artsen reageren op vijf stellingen naar aanleiding van het wetsvoorstel.


+ Grenzen tussen zorgberoepen vervagen
Het beroepenveld binnen de gezondheidszorg is sterk in beweging. Uit oogpunt van doelmatigheid en kostenbesparing ontstaan nieuwe beroepen en functies. Mondhygiënisten doen gebitscontroles, praktijkverpleegkundigen gaan op huisbezoek en optometristen nemen de oogscreening van de oogarts over.


+ Long stay afdelingen sluiten aan bij zorgbehoefte
In Eindhoven en Utrecht komen twee speciale afdelingen voor de opvang van potentieel gevaarlijke psychotische patiënten. In de huidige psychiatrie krijgt deze groep geen zinvolle behandeling en passende zorg.


+ Weesziekten vinden onderdak

VWS werkt aan een nationale structuur om weesziekten relatief onbekende ziekten met weinig patiënten op te vangen. De farmaceutische industrie wordt, ook op Europees niveau, gestimuleerd om geneesmiddelen tegen deze ziekten te ontwikkelen.


+ Doorstroom van gehandicapten naar werk vergt intensieve begeleiding

Ondanks incidentele successen schiet de doorstroom van gehandicapten naar de arbeidsmarkt te kort. De zwarte piet wordt gelegd bij de sociale werkplaatsen en de dagactiviteitencentra. Zij hebben hun activiteiten zo georganiseerd dat ze moeilijk buiten de betere krachten kunnen.


+ Aanval op de wachtlijsten

Sinds een half jaar wordt er hard gewerkt aan het terugdringen van de wachtlijsten in de care. De Taskforce wachtlijsten speelt hierin een belangrijke rol. Een overzicht van de stand van zaken.


+ Vijf vragen aan Jeroen Vos, donatiefunctionaris in de Isala Klinieken in Zwolle.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie