Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws en informatie provincie Noord-Holland

Datum nieuwsfeit: 13-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT, 13 oktober 2000

Gedeputeerde Verburg ontvangt jonge winnaars Alumniprijs Gedeputeerde Bob Verburg (Economie, Landbouw en Europa) ontvangt vrijdagmiddag 13 oktober Sarah Broadbent en Sofie Jacobsen, leerlingen van de Europese School te Bergen. Sarah en Sofie wonnen de internationale Alumniprijs met hun idee om de lagen van kartonnen melk- en frisdrankverpakkingen te scheiden voor hergebruik. Aan de wedstrijd namen jongeren uit 35 landen deel.

De ontvangst vindt om circa 16.00 uur plaats in Hotel Zuiderduin, Zeeweg 52 te Bergen.PERSBERICHT, 12 oktober 2000

Provinciale penning voor oud-museumconsulent
Gedeputeerde Zorg Welzijn en Cultuur, de heer E. Neef, heeft vanmiddag de zilveren penning van de provincie Noord-Holland uitgereikt aan de heer G.F. Walberg.
De heer G.F. Walberg neemt afscheid als museumconsulent voor Zuid-Kennemerland.

De heer Walberg begon zijn museale loopbaan in 1975 in het Frans Halsmuseum te Haarlem. Vanaf 1980 tot 1987 werkte hij voor het Zuiderzeemuseum en was nauw betrokken bij de inrichting van het buitenmuseum. Vanaf 1986 ontwikkelde hij als coördinator plannen voor de nieuwbouw van het Anne Frank huis. Sinds 1983 was de heer Walberg lid van de werkgroep musea van de Culturele Raad Noord-Holland. In 1988 aanvaardde hij de functie van streekconservator voor Zuid-Kennemerland bij de Stichting Museaal en Historisch Perspectief Noord-Holland. De heer Walberg werkt sinds kort als hoofd presentatie bij de Gemeentemusea Delft.


* Inlichtingen: Rein Kruk, afdeling ZWC, tel. (023) 514 36 16 Print persberichtPERSBERICHT, 12 oktober 2000

Rapport `reconstructie bollenconcentratiegebied' Kop van Noord-Holland
Gedeputeerde Verburg ontvangt rapport Milieufederatie Gedeputeerde Bob Verburg (Economie, Landbouw en Europa) ontvangt vrijdagmiddag 13 oktober uit handen van de Milieufederatie haar rapport `reconstructie bollenconcentratiegebied' in de Kop van Noord-Holland. Dit gaat gebeuren tijdens het rijdend veldsymposium `Ruimte voor water'.
De bus vertrekt 12.45 uur uit Schagen en is circa 16.30 uur terug.


* Inlichtingen (ook info opstap- en halteplaatsen): Milieufederatie Noord-Holland: Arnout de Vries, tel. (075) 635 15 98 Print persberichtPERSBERICHT, 12 oktober 2000

Provinciale eko-bloembollendag
Gedeputeerde Verburg plant eko-bloembollen in Haarlem en Egmond Vrijdagmorgen 13 oktober plant gedeputeerde Bob Verburg (Economie, Landbouw en Europa) samen met scholieren van de Dreefschool in Haarlem Eko-bloembollen in de perken van het Frederikspark in Haarlem. Aanvang: 9.30 uur.
's Middags geeft de gedeputeerde het startschot voor de biologische bollenteelt in Natuurtuin De Wielenmaker, Sint Adelbertusweg 38 te Egmond-Binnen. Aanvang: 15.00 uur. U bent bij beide activiteiten van harte welkom.
De twee evenementen staan in het kader van de Eko-bloembollendag die de provincie Noord-Holland dit jaar voor de eerste keer organiseert. De provincie Noord-Holland stimuleert al geruime tijd de biologische landbouw. Zij richt zich daarbij met name op de agrarische sector. Maar tijdens de Eko-bloembollen plantdag staat de consument centraal. De provincie wil op deze manier de consument laten kennismaken met biologische sierteeltproducten.

Programma Haarlem
De muzikale feestelijkheden starten om 9.30 uur in het bedrijfsrestaurant van de provincie aan het Houtplein 33. Daarna volgen er korte toespraken van edeputeerde Bob Verburg, een lid van het Haarlemse college en Jan Hoogeveen, voorzitter van de vakgroep biologische bloembollenteelt van de Koninklijke Algemene Vereniging voor Bloembollencultuur. Daarna gaat het gezelschap naar het dichtbijgelegen Frederikspark.

Programma Egmond-Binnen
Na een korte speech plant gedeputeerde Verburg de eerste biologisch geteelde bol in de Natuurtuin. Daarna zullen circa 60 leerlingen van basisschool Windhoek de overige bollen planten.


* Inlichtingen: secretariaat bureau Landbouw, tel. (023) 514 34 20

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie