Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Netelenbos neemt besluit over dwangsom Schiphol

Datum nieuwsfeit: 13-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

MIN VenW: Netelenbos neemt besluit over dwangsom Schiphol

MINISTER NETELENBOS NEEMT BESLUIT OVER DWANGSOM SCHIPHOL

De luchthaven Schiphol moet maatregelen treffen om verdere overschrijding van de geluidszone te voorkomen. Bij verdere overschrijding moet Schiphol een dwangsom betalen. Dat heeft minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat vandaag aan de directie van Schiphol laten weten.

De last onder dwangsom houdt in dat Schiphol een dwangsom van 500.000 gulden moet betalen bij overschrijding van de geluidszone met een waarde van 0,1 Ke (Kosteneenheden). Bij iedere verdere overschrijding met 0,1 Ke zal de luchthaven eenzelfde bedrag moeten betalen. De maximaal te verbeuren dwangsom bedraagt vijf miljoen gulden.

Schiphol heeft een termijn van zes dagen gekregen om maatregelen te treffen. Daarna treedt bij overschrijding de dwangsom in werking.

Vorige week woensdag heeft minister Netelenbos vanwege de toen dreigende overschrijding de last onder dwangsom aangezegd. Afgelopen dinsdag zijn de luchthaven en ook de KLM, die zich als belanghebbende hierbij had gevoegd, hierover gehoord. Mede op basis hiervan heeft de minister het besluit van vandaag genomen.

Aan het begin van het lopende gebruiksjaar (op 1 november 1999) is aan de luchthaven kenbaar gemaakt dat overschrijding van de geluidszones niet meer zal worden gedoogd.

Lars Poppes, 070 - 351 7343
Brigitte Seegers, 070 - 351 7117

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie