Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkiezing gemeentebestuur nieuwe stad Sittard, Geleen, Born

Datum nieuwsfeit: 13-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Sittard

Ga stemmen!
22 november

Grijp uw kans en kies uw gemeentebestuur!

Sittard, Geleen en Born gaan per 1 januari aanstaande samen. Op 22 november zijn de verkiezingen voor het gemeentebestuur van deze nieuwe stad.

Binnenkort valt bij de oproepingskaart bij u in de bus.

Wie mag stemmen?
Nederlanders ouder dan 18 jaar mogen stemmen. Ook buitenlanders die minstens vijf jaar legaal in Nederland wonen, mogen naar de stembus.

Waar kunt u stemmen?
Op de oproepingskaart staat waar en wanneer u kunt stemmen. Wilt u liever in een ander stembureau stemmen dan op uw oproepingskaart staat vermeld? Hoe dat moet, staat in de herindelingskrant die eind oktober verschijnt.

Op de oproepingskaart staat uw naam. Als u niet zelf kunt gaan stemmen, kunt u de oproepingskaart aan een familielid of goede kennis geven die in hetzelfde stemdistrict woont.

Wilt u iemand laten stemmen die niet in hetzelfde stemdistrict woont en gebruik maken van het stemmen bij volmacht? Dien uw aanvraag in bij het bureau Verkiezingen van de gemeente. Het aanvraagformulier moet u zelf afhalen op het stadhuis. Dat kan tot uiterlijk 8 november. Legitimatiebewijs meenemen!

Meer weten over de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen?Bureau Verkiezingen, tel. 046-4596610© Gemeente Sittard

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie