Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afval brengen met een toegangspas in Smallingerland

Datum nieuwsfeit: 13-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Smallingerland

Afval brengen met een toegangspas vanaf januari 2001 (13-10-00)

Vanaf begin volgend jaar gaat er wat veranderen aan de werkwijze van de gemeente bij het aanbieden van (grof) huisvuil op het overslagstation aan de Hemmen.
Inwoners van Smallingerland hebben sinds jaar en dag de mogelijkheid hun (grof) huisvuil gratis naar het overslagstation op industrieterrein de Haven te brengen.
De gemeente wil dat graag zo houden, maar moet dan wel nu maatregelen nemen. Het is namelijk zo dat in buurgemeenten binnenkort gedifferentieerde tarieven voor het aanbieden van afval worden ingevoerd. Dat betekent dat inwoners in die gemeenten meer gaan betalen, al naar gelang de hoeveelheid afval die men aanbiedt. Dat kan tot gevolg hebben dat er een soort 'afvaltoerisme' op gang komt naar Smallingerland, om zo toch nog het afval gratis kwijt te raken. Dat is niet de bedoeling, want inwoners van Smallingerland betalen uiteindelijk voor de totale hoeveelheid afval die de gemeente afvoert. De gemeente doet er juist alles aan om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vandaar dat de gemeente vanaf 2 januari 2001 gaat werken met een toegangspas, die alleen inwoners van Smallingerland kunnen aanvragen. We beginnen met de invoering op de oude locatie aan de Hemmen. Door simpelweg de pas voor een toegangszuil te houden, kunt u straks het terrein oprijden en uw afval gescheiden lossen. Vanaf die datum krijgt u dus alleen nog maar toegang met die pas.
Ook na invoering van deze nieuwe werkwijze wordt regelmatig gecontroleerd of de gegevens op uw toegangspas overeenkomen met uw identiteit. Neem dus ook vanaf januari altijd een legitimatiebewijs mee, zoals u al gewend was.

In de loop van 2001 nieuw Eco-station open
Er wordt momenteel een nieuw Eco-station gerealiseerd, naast het huidige overslagstation, aan de Boeg. Het lossen van afval wordt in die nieuwe situatie veel makkelijker. De containers staan er lager, zodat bezoekers er makkelijk bij kunnen. De opstelling van de containers wordt overzichtelijker. Alleen voor het lossen van takken, zwarte grond en asbest blijft het oude overslagstation aan de Hemmen voor particulieren op termijn open.
Het is de bedoeling dat het nieuwe Eco-station in mei 2001 in gebruik genomen wordt. Het gaat om een investering van 2 miljoen gulden.

Informatie wordt huis-aan-huis verspreid
De nieuwe toegangspas kan iedere inwoner van Smallingerland (maar slechts één pas per adres) aanvragen. Alle huishoudens krijgen de komende week met een huis-aan-huis brief daarover bericht, samen met de algemene voorwaarden. Het gebruik van de pas is gratis. De gemeente vraagt eenmalig een borg van f 12,50. Bij de informatie zit een antwoordkaart met een machtiging voor dat bedrag. Wie denkt de pas nodig te hebben, kan het daarmee aanvragen.

Op deze manier houden we het brengen en scheiden van afval (en dat doet u in grote getale!) beheersbaar en gratis voor onze inwoners.

Vragen over de toegangspas of over het aanvragen daarvan? Of tussen nu en eind oktober nog geen bericht thuis gekregen? Bel met Regon Milieuservice van de gemeente: 0512-581700.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie