Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Graffiti in Zoetermeer kost jaarlijks miljoenen

Datum nieuwsfeit: 13-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Graffiti kost jaarlijks miljoenen

Woensdag 11 oktober zijn zo'n 20 grote eigenaren van bezittingen in onze stad, zoals beleggers, corporaties, ondernemersverenigingen, NS, nutsbedrijven, Rijkswaterstaat, samen met de gemeente Zoetermeer en de politie bijeen geweest. Onderwerp was graffitibestrijding. Een van de conclusies was dat de huidige aanpak de deelnemers samen miljoenen per jaar kost, alleen al in Zoetermeer.

Behalve over de kosten is ook de aanpak van de verschillende partijen besproken. De meeste partijen bleken al veel inzet te leveren. Om verschillende redenen levert deze inzet nog niet een graffiti-vrije stad op. Tot de graffitiproblematiek wordt ook het plakken van affiches gerekend. Gesproken is over meer samenwerking om de aanpak van graffiti efficiënter en effectiever te maken. De deelnemers starten binnenkort een werkgroep. In deze werkgroep moeten concrete plannen worden gemaakt voor de bestrijding van graffiti.

De bijeenkomst was een initiatie van de gemeente Zoetermeer. Het gemeentebestuur heeft in haar collegeprogramma gekozen voor verbeteren van de fysieke leefomgeving. Begin dit jaar heeft de gemeente een impuls gegeven aan de graffitibestrijding. Hiervoor is de opsprong en vervolging geïntensiveerd.Gemeente Zoetermeer © October 2000

Last update: 13 October 2000 (9:04)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie