Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Goederenvervoer in centrum Leiden kan efficiënter'

Datum nieuwsfeit: 13-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

'Goederenvervoer in centrum kan efficiënter'

ECONOMISCHE ZAKEN - Een bereikbare, aantrekkelijke en vitale stad. Dat doel hebben gemeente, ondernemers, vervoerders en bewoners gezamenlijk voor ogen. Om het doel te bereiken, werd vrijdag in het stadhuis in Leiden een convenant ondertekend.

'We willen op zoek naar een situatie waardoor het goederenvervoer door de stad efficiënter kan, met minder overlast voor de inwoners', legt Willem van der Poel, medewerker van de gemeente, uit. Naast de gemeente waren verladers, transporteurs, de ontvangers van goederen en inwoners van de partij bij de ondertekening van het convenant. Hoewel de betrokken partijen al eerder bij elkaar kwamen om de stadsdistributie te bespreken, geeft het convenant nog een extra stimulans aan het initiatief. 'Het convenant is een schriftelijke verklaring waarin afspraken worden vastgelegd. De betrokken partijen geven daarin aan dat ze bereid zijn om met elkaar samen te werken', aldus Van der Poel. In de praktijk komt het erop neer dat de partijen regelmatig bijeen komen voor overleg en samen ideeën ontwikkelen en uitproberen.

Venstertijden
Van der Poel: 'Er worden bijvoorbeeld afspraken gemaakt over de venstertijden in de binnenstad. Dat zijn de uren waarop transporteurs de binnenstad in mogen om goederen te bezorgen of op te halen. En dat je het niet allemaal op hetzelfde tijdstip moet doen, spreek je dan met elkaar af.' Een ander initiatief is dat onder leiding van het Centrummanagement een onderzoek plaatsvindt om opslag van goederen aan de rand van de stad mogelijk te maken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie