Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeenschapsonderwijs in Brussel blijft stijgen

Datum nieuwsfeit: 13-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSMEDEDELING

Gemeenschapsonderwijs in Brussel blijft stijgen .

De persmededeling d.d. 10/10 uitgaande van het departement van mevrouw Annemie Neyts, minister van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, geeft een evaluatie van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel.

Deze mededeling klopt in zoverre zij een algemeen beeld schetst van het Nederlandstalig onderwijs. Zij geeft niet aan welke de leerlingencijfers zijn in de netten.

Wat het Gemeenschapsonderwijs betreft, dient gesteld dat er in Scholengroep Brussel in totaal 281 leerlingen meer werden ingeschreven dan op dezelfde peildatum van vorig jaar.

Het basisonderwijs heeft een aangroei van 82 leerlingen (= 2,66 %) wat boven het gemiddelde van het Brusselse Nederlandstalig onderwijs ligt (2,24 %).

Het secundair onderwijs heeft een aangroei van 199 leerlingen, het Brusselse Nederlandstalig onderwijs verliest 6 scholieren. Het secundair onderwijs van de scholengroep Brussel heeft dus een aangroei van 3.42 %.

SCHOLENGROEP BRUSSEL
Oudstrijderslaan 200
1140 BRUSSEL
)(02)702 30 61
fax (02)702 30.60

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie