Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 13-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 13 oktober 2000

Verlaten plaats ongeval met letsel Leiden
Op 13 oktober rond 07.45 uur is een 52-jarige man uit Leiden op zijn fiets van achter aangereden door een automobilist. Deze automobilist is hierbij doorgereden. De fietser reed op de Herensingel in de richting van de Os en Paardenlaan, komende vanuit de Kooilaan. Door een nog onbekende werd hij van achter aangereden. De auto was een vermoedelijk groene auto met een kleine aanhangwagen. De fietser is hierdoor gevallen en naar het LUMC overgebracht met nog onbekend letsel.

Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn Een 28-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Torenstraat. Vermoedelijk werd de diefstal gepleegd op vrijdag 13 oktober tussen 01.15 uur en 05.30 uur. De insluiper(s) wist(en) zich vermoedelijk toegang te verschaffen door het flipperen of openhengelen van de voordeur. Weggenomen zijn onder andere twee portemonnees, rijbewijzen, paspoort bankpassen en een geldbedrag. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Bromfietser in botsing Gouda
Een 38-jarige bromfietser uit Gouda heeft op vrijdag 13 oktober omstreeks 06.45 uur letsel opgelopen toen hij in botsing kwam met een 43-jarige bromfietser uit Waddinxveen. De twee reden over de Nieuwe Gouwe Oostzijde in tegenovergestelde richting van elkaar toen bij een inhaalmanoeuvre van fietsers hun schouders raakten. De bromfietsers kwamen hierdoor ten val. Een 59-jarige fietser uit Gouda werd bij de val meegetrokken. De Goudse bromfietser is met letsel aan een been naar het Groene Hart Ziekenhuis overgebracht.

Diefstal uit woning Reeuwijk
Een 57-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Middelburgseweg. Vermoedelijk werd de diefstal gepleegd tussen donderdag 12 oktober 22.30 uur en vrijdag 13 oktober 07.00 uur. De dader(s) wisten zich via insluiping toegang tot de woning te verschaffen. Weggenomen zijn onder andere een mobiele telefoon en een geldbedrag.

Politie gaat controleren op parkeren Gouda
Vanuit het wijkteam "Het Platform" Goverwelle en vanuit de bewoners is gevraagd om meer toezicht op het parkeren in de wijk Goverwelle. De laatse jaren is de overlast hierdoor in deze wijk ernstig toegenomen. Tot nu toe heeft de politie hier geen prioriteit aan verleend. Het foutief parkeren neemt onder tussen dusdanige vormen aan dat er sprake is van gevaarlijke situaties door het parkeren op trottoirs, fietspaden en direct op kruisingen van wegen. Hierdoor is het uitzicht voor afslaand verkeer en het verkeer vanuit zijwegen onvoldoende. In samenspraak met zowel afdeling Ruimte en Verkeer van de gemeente als het Platform Goverwelle zijn er afspraken gemaakt over de aanpak van dit parkeerprobleem. Een van de afspraken is dat de politie tegen excessen gaat optreden.
Alvorens tot bekeuren over te gaan zal de politie de komende tijd nog waarschuwen door middel van het plaatsen van waarschuwingsbriefjes op verkeerd geparkeerde auto's. Vanaf 1 december 2000 wordt er niet meer gewaarschuwd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie