Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Activiteiten politiedag in Gelderland-Midden

Datum nieuwsfeit: 14-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Maandag

2 oktober 2000

Uiteenlopende activiteiten tijdens politiedag in Gelderland-Midden

Kom zaterdag 14 oktober maar eens even mee

Op zaterdag 14 oktober vindt voor de tweede keer de Landelijke Politiedag plaats. Een dag waarop iedereen de gelegenheid krijgt een kijkje in de keuken van de politie te nemen. Dit jaar staat het thema 'Verkeer' centraal. De vijf districten van de politieregio Gelderland- Midden geven allemaal hun eigen invulling aan dit thema. Daarnaast is er een regionale activiteit georganiseerd.

Zo hebben alle 1e en 2e klassen van de middelbare scholen in de regio de uit- nodiging gehad een filmscenario te schrijven. Klassikaal of in groepsverband (dit mogen de scholen zelf bepalen) mag het thema 'Verkeer en Veiligheid' worden uitgewerkt. Een deskundige jury bepaalt, welk scenario als beste uit de bus komt.

Verfilming Tijdens de nationale politiedag op 14 oktober zal de winnaar be- kend gemaakt worden Het winnende scenario zal worden verwerkt tot een echte film van maximaal 5 minuten. Deze zal op 28 oktober worden uitgezon- den door TV Gelderland. Al op 24 oktober zal de regionale televisiezender in haar opsporingsprogramma 'Bureau Gelderland' aandacht besteden aan de verfilming van het scenario. In een heuse 'The making off ...' kan dan achter de schermen worden gekeken. Wat komt er zoal kijken bij de productie van de winnende rolprent? De winnende schoolklas mag op kosten van de politie naar de cart-baan.

Programma Natuurlijk valt er tijdens de Landelijke Politiedag veel meer te beleven. Het programma in het district West-Veluwe Vallei wordt dit jaar georganiseerd in Barneveld (in Ede, Wageningen of bij andere politiebureaus zijn géén afzon- derlijke activiteiten!) en biedt voor elk wat wils. Voor de liefhebbers van motorrijden komt het motorstuntteam van de politie. Zij zullen verschillende spectaculaire demonstraties geven. Daarnaast zal een behendigheidsparcours worden aangelegd voor motorrijders en bromfietsbestuurders. Ook automobi- listen kunnen hun hart ophalen. Een slipbaan stelt bezoekers eindelijk in de gelegenheid die halsbrekende toeren nu eens zelf uit te halen. Sportieve be- zoekers kunnen een poging wagen het hoogste punt van de klimwand te berei- ken. Voor de kinderen is er een springkussen.

Schieten Het is de organisatie ook gelukt een zogenaamde 'FATS-installatie' naar Barneveld te halen. Dit Fire Armed Training System is een schietsimulatie- systeem. Het biedt bezoekers aan de politiedag een unieke kans om te schieten met een echt politiepistool. De bewegende beelden waarop geschoten moet worden maken de ervaring tot een - soms zelfs nog voor geroutineerde politie- mensen - spannende belevenis. Overigens, het is een simulatiesysteem. Infra- rood en luchtdruk zorgen voor de effecten. Maar het is wel een systeem dat ook door de politie zelf wordt gebruikt om te trainen. Een soortgelijk systeem wordt gebruikt in Elst, waar politiemensen uit ondermeer de West-Veluwe Vallei werken aan hun integrale beroepsvaardigheden.

Activiteiten Naast de al genoemde evenementen zijn er nog tal van andere activiteiten te beleven. Met name een aantal bedrijven uit Barneveld en omgeving verlenen daarbij hun medewerking. Zo stelt Continental banden aan de Nijverheids- straat niet alleen haar terrein beschikbaar voor de organisatie van de activiteiten, ze is er ook in geslaagd een formule-1 auto naar Barneveld te halen. Andere bedrijven spelen ook in op het thema verkeer. Zij verlenen belangeloos hun medewerking. Een volledig programma zal in de week voor de politiedag bekend worden gemaakt.


- - -

NOTA BENE:

* De activiteiten voor de landelijke politiedag worden in de West-Veluwe Vallei dit jaar georganiseerd op het bedrijventerrein van Continental banden aan de Nijverheidsstraat in Barneveld.
* Omdat het evenement in Barneveld door medewerkers van alle units in het district is georganiseerd, zullen op andere locaties of bij plaatse- lijke politiebureaus GEEN evenementen worden georganiseerd! De Nij- verheidsweg in Barneveld is het spannende centrum voor de diverse activiteiten.
* Vanuit Ede en Wageningen zal gratis vervoer naar de evenementenloca- tie worden aangeboden. Bijzonderheden over de dienstregeling zullen in de week voor de politiedag volgen.
Voor vragen over de inhoud van deze berichten kan contact opgenomen worden met het Bureau Communicatie (Harry Munniksma), telefoonnummer 0318-688221, (E-mail: (wvvvoorlichting@gelmidpol.nl))

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie