Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.45 uur

Datum nieuwsfeit: 14-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-10-2000

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.45 uur
Autodieven aangehouden

VEENENDAAL Twee jongemannen die een auto probeerden te stelen aan de Dagpauwooglaan werden zaterdagmorgen tegen half zes door de politie aangehouden. Agenten zagen op de Dagpauwooglaan een man wegrennen en troffen hem aan in de struiken van een tuin. De identiteit van deze man is nog niet bekend. De andere man, een negentienjarige Amsterdammer, werd onder een geparkeerd voertuig gevonden. Tevens werd inbraakgereedschap gevonden.

Te veel op

HEUVELRUG De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag verschillende personen aan die te veel gedronken hadden. Op de Tuinstraat in Veenendaal werd rond half een een 32-jarige inwoner van Veenendaal aangehouden die zijn auto bestuurde terwijl hij 1,1 promille achter de kiezen had. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een boete van 900 gulden.
Even voor twee uur werd op de Prins Bernhardlaan in Veenendaal een 30-jarige inwoner van die plaats aangehouden die 0,95 promille blies. Deze man kreeg een boete van 700 gulden en een rijverbod van drie uur. Deze man wilde bij zijn aanhouding niet meewerken en werd geboeid naar het bureau gebracht.
In Elst werd tegen half drie een 41-jarige inwoner van die plaats op de Schoolweg aangehouden. De man blies op het bureau 1,1 promille en kreeg een boete van 900 gulden en een rijverbod van vier uur.

Niets erin... niets eruit

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie controleerde vrijdagmorgen alle autos op het Walplantsoen op mogelijke buit voor inbrekers in het kader van de actie Niets erin niets eruit. Bij zon twintig voertuigen lagen dure telefoons en vooral autoradios voor het grijpen. De bestuurders zijn hierop attent gemaakt.

Verkeerscontroles

HEUVELRUG Tijdens een algemene verkeerscontrole op de N233, vrijdag, werden zes overtreders bekeurd. Twee inzittenden van een auto kregen een bon omdat zij de autogordel niet droegen, een boete van 90 gulden per persoon. Een bestuurder reed te snel, een keer werd het rode licht genegeerd, een bromfietser had geen certificaat en een andere bromfietser reed niet op de juiste plaats op de weg en werd bekeurd. Zij kregen allen direct de bekeuring uitgereikt.

Van de 71 op snelheid gecontroleerde voertuigen op de Oude Veensegrindweg in Rhenen reden negen sneller dan de toegestane 60 km/u. De politie controleerde hier vrijdagmiddag tussen een uur en half drie. Hoogstgemeten snelheid was 87 km/u.

Zes van de 204 vrijdagmorgen op de Zuidelijke Meentsteeg in Achterberg gecontroleerde voertuigen reden sneller dan de toegestane 80 km/u. De snelste reed 107 km/u.

Op de Grebbeweg in Rhenen reden vrijdagmorgen 191 van de 1.768 op snelheid gecontroleerde voertuigen te hard. Waar 50 is toegestaan reed de snelste 83 km/u.

Jongens bedreigd met vuurwapen
VEENENDAAL Vijf jongens werden vrijdagavond rond acht uur door een jongen onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp gedwongen geld af te geven. Dit gebeurde op het fietspad tussen Castor en Grote Beer. De jongens stonden daar te kletsen toen een andere jongen aankwam. Hij wilde geld zien. Toen de jongens weigerden geld te geven, haalde de jongen een op een vuurwapen gelijkend voorwerp tevoorschijn. Met de buit, zon vijftig gulden, ging hij er rustig vandoor.

Het gaat om een blanke, Nederlands sprekende jongen van circa
1,85-1,90 meter lang. De jongen wordt geschat op rond de 21 jaar oud. Hij droeg een tamelijk wijde broek en een blauwe fleece-trui met een dunne sjaal.

Getuigen en mensen die meer informatie hebben over deze zaak worden verzocht contact op te nemen met de politie in Veenendaal via tel. 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie