Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 14-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zaterdag 14 oktober 2000
13:43 zaterdag 14 oktober 2000

Bert Peters 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Zwiggelte, Ongeval met letsel
Reed gistermiddag omstreeks 13.25 uur de bestuurder van een bedrijfsauto over de Halerweg toen hij daar een tractor met aanhangwagen wilde inhalen. Hij ging daarbij onvoldoende naar links en botste met de rechtervoorzijde tegen de achterzijde van de aanhangwagen. Daarbij raakten twee inzittende gewond. Een 30-jarige en een 34-jarige vrouw, beiden uit Assen, werden per ambulance overgebracht naar het WZA. (Letsel aan hoofd en benen).

Coevorden, alcomobilist
Reed gisteravond een 59-jarige man uit Coevorden over de Rondweg toen hij werd gecontroleerd door agenten. Hij viel op door zijn slingerend rijgedrag. Na controle bleek hij een alcoholpromillage te hebben van 1,4. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Assen, ongeval met letsel
Gisteravond reed een 22 jarige vrouw op haar scooter over het fietspad langs de Ter Aardseweg. Zij haalde een 6-jarige meisje in die wat slingerend fietste waardoor zij tegen haar aan reed en vervolgens het Noord Willemskanaal inreed. Beiden werden voor onderzoek naar het WZA overgebracht. Letsel leek mee te vallen. Beiden komen uit Assen.

Assen, ongeval met letsel
Reed gisteravond een 20-jarige man uit Bovensmilde in een bedrijfsauto ver de Balkenweg. Ter hoogte van de rotonde kwam hij in de berm waarna hij na een stuurcorrectie dwars de weg overschoot en in de middenberm op de zijkant tot stilstand kwam. Hij en zijn bijrijder gingen voor het onderzoek naar het WZA, letsel onbekend.

Noordscheschut, ongeval met letsel
Reed gisteravond een vrouw (leeftijd onbekend) met haar auto over de Kromme Jakken toen zij in de flank werd aangereden door de bestuurster van een scooter. Deze vrouw, nadere gegevens onbekend, brak haar sleutelbeen en ging naar het Bethesda.

Assen, alcomobilist
Vannacht reed een 33-jarige man uit Assen over de Elbestraat. Controle leverde een alcoholpromillage op van 1,6. Rijbewijs werd ingevorderd.

Assen, alcomobilist
Reed vannacht een 45-jarige man uit Opende over de Esakkerweg toen hij gecontroleerd werd. Hij had een alcoholpromillage van 0,9.

Assen, tasjesroof
Werd gisteravond een 61-jarige vrouw uit Assen van haar tasje beroofd toen zij op een parkeerplaats aan de Zuidersinger in haar auto wilde stappen. Een ongeveer 20-jarige jongen met blond haar en smal gezicht rukte de tas van haar schouder. Hoewel en enig duw- en trekwerk ontstond omdat de vrouw de tas vasthield, lukte het de dader de tas mee te nemen. Onder andere zat er een portemonnee in de tas met persoonlijke documenten en bankpasjes. Ook zaten gouden sieraden in de tas. Schadebedrag onbekend.

Assen brand in loods
Brak gisteravond omstreeks 18.20 uur brand uit in een loods van een afvalverwerkingsbedrijf aan de Vriezerhoek in Ubbena. De brandweerkorpsen van Vries en Assen bestreden de brand in de afvalberg hout. Vermoedelijk is de brand in deze houtopslag ontstaan.

Assen, dronken man zorgt voor overlast
Werd gistermiddag een 71-jarige man aangehouden die op het Koopmansplein voorbijgangers lastig viel en zelfs sloeg. Toen agenten dat zagen werd de man aangehouden en ingesloten.

Emmen, diefstal uit auto
Deed een 31-jarige man ut Enschede aangifte van diefstal uit zijn auto toen die geparkeerd stond aan de Holtlaan. Er werd een koffer weggenomen met daarin attributen voor een modelvliegtuig zoals accus en startmotor. Hij heeft een schade van fl. 1.000,-.

Klazienaveen, diefstal bij werkgever
Werd een 27-jarige man uit Emmen op staande voet ontslagen toen zijn werkgever, een rozenkweker uit Klazienaveen, ontdekte dat de man ruim driehonderd gulden had achtergehouden van de opbrengst van de rozenverkoop. De werkgever heeft aangifte gedaan en de ex-werknemer is inmiddels door de politie gehoord. De man heeft bekend en heeft het geld terug gegeven aan de kweker.

Veenoord, drankdieven in de kraag gevat
Werden vannacht twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van drank. Vannacht werd een grote ruit van een slijterij aan de Middenweg vernield waarna een aantal flessen whisky en cognac werden weggenomen. Het onderzoek bracht de agenten bij een adres aan de Rooseveltstraat waar op dat moment tussen de beide mannen ruzie was ontstaan. De mannen waren onder invloed en werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Nader onderzoek moet uitwijzen of zij ook in beeld komen bij een eerdere inbraak in de slijterij. Nog niet bekend hoeveel flessen drank zijn weggenomen. In de woning werden volle en lege flessen aangetroffen. Beide daders komen uit Nieuw-Amsterdam.

Nieuw-Amsterdam / Nieuw-Dordrecht, geheime zenders uit de lucht Werd in samenwerking met medewerkers van de Radio Controle Dienst twee geheime zenders uit de lucht gehaald. Aan de Ring in Nieuw-Amsterdam werd de zender Teletubbies van de 35-jarige bewoner ontmanteld en in beslag genomen. In Nieuw-Dordrecht werd aan de Vastenow de zender Daylight team uit de lucht gehaald van de 23-jarige bewoner.

Meppel, dealer
De 31-jarige man, die gisteren in de Schoolstraat werd aangehouden ivm het dealen blijkt zich illegaal in Nederland op te houden. Hij heeft de Marokkaanse nationaliteit. Onderzoek in zijn de woning aan de Molenstraat leverde een bedrag van fl. 5.000,- op en een voorraadje heroïne van 11 gram. Tijdens het onderzoek werd een man aangehouden wiens identiteit nog niet is vastgesteld, mogelijk een klant die ook illegaal in Nederland verblijft. Ook werden nog twee mannen gehoord die een verklaring aflegden over hun koopgedrag bij de aangehouden dealer.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie