Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Duizenden bezoekers bij politiebureaus Flevoland

Datum nieuwsfeit: 14-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Zeewolde: Lelystad 14-10-2000

Duizenden bezoekers bij politiebureaus

Stafdienst Communicatie, Onink, 06-51 401 953

LELYSTAD / ZEEWOLDE - Grijze mist in plaats van een zonnetje. Zowel bij het politiebureau in Zeewolde als dat in Lelystad zorgde dat er waarschijnlijk voor dat de bezoekersstroom tijdens de Landelijke Politiedag wat langzaam op gang kwam. Het weer zorgde er ook voor dat de landing van de politiehelicopter in beide plaatsen afgezegd werd. Toch kijkt de politie aan het eind van deze zaterdag tevreden terug op een geslaagde dag: in Zeewolde werden ongeveer 1500 bezoekers en in Lelystad bijna 2000 bezoekers geteld.

In Zeewolde trokken de demonstraties van de politiehonden veel aandacht. Ook de ME-ers op linie en de mogelijkheid om hen met houten blokjes te bekogelen stonden in de belangstelling. In Lelystad werd de demonstratie van de brandweer (slachtoffer bevrijden uit een autowrak) elke keer door veel belangstellenden gevolgd en leefden de wat oudere kinderen zich uit op de skelters in de verkeerstuin. De Volkswagen Beatle werd in Zeewolde bewonderend bekeken, terwijl op de Larserringweg zich automobilisten meldden die nieuwsgierig waren of de kilometerteller van hun auto inderdaad de juiste snelheid aangaf. In beide plaatsen lieten jongeren hun bromfiets testen op onvolkomenheden: in Lelystad werd een bromfiets ter controle aangeboden, die ongeveer 100 km/h bleek te kunnen rijden. De eigenaar kon zonder bekeuring weer vertrekken.

Tientallen malen schalden de sirenes en zwaaiden de zwaailichten. Zowel in Lelystad als Zeewolde zijn honderden ballonnen, kleurplaten en stickers uitgedeeld aan de vele kinderen en honderden kopjes koffie geschonken voor volwassenen met koude voeten. Om 16.00 uur kwam bij beide politiebureaus de Landelijke Politiedag tot een eind. Volgend jaar opnieuw, maar dan bij twee andere politiebureaus in Flevoland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie