Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Programma Politiedag in de regio Utrecht

Datum nieuwsfeit: 14-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-10-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 09.45 uur
Landelijke Politiedag in teken verkeer

De Politie Regio Utrecht houdt zaterdag 14 oktober open huis. Die dag wordt voor de tweede keer de landelijke Politiedag gehouden. In alle politiedistricten in de Politie Regio Utrecht is die dag een bureau geopend voor het publiek en worden tal van activiteiten gehouden. De open dag staat in het teken van verkeer en verkeersveiligheid.

VERKEER
Thema van de Politiedag is verkeer. De belangrijkste doelstelling voor de politie is de verkeersveiligheid te bevorderen. Daarnaast moeten mensen begrijpen dat de pakkans groot is als ze zich niet aan de regels houden. Als inwoner van de regio Utrecht erger ik me aan brutale verkeersovertredingen. Mensen die, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, door een voetgangersgebied rijden, aldus korpschef Peter Vogelzang. De politie treedt normstellend op, wat betekent dat we er iets van zeggen en er iets aan doen.

NIEUW DISTRICT, NIEUW BUREAU
In alle districten van de Politie Regio Utrecht zijn zaterdag 14 oktober activiteiten gepland. De districten van de stad Utrecht vieren de Politiedag rond het nieuwe bureau aan de Marco Pololaan. Het nieuwe pand wordt die dag officieel geopend door burgemeester Brouwer van Utrecht. In het westelijk deel van de regio valt de landelijke Politiedag samen met een andere festiviteit. De districten Rijn en IJssel en Vecht & Venen vormen vanaf 14 oktober een nieuw district, Rijn & Venen. Het gefuseerde district grijpt de landelijke Politiedag aan zich te presenteren aan het publiek.

HUIS-AAN-HUISKRANT
Bij bijna een half miljoen huishoudens in de Utrechtse regio wordt deze week een speciale huis-aan-huiskrant bezorgd. In deze Politiekrant wordt uitgebreid aandacht besteed aan het thema verkeer en de activiteiten die op het programma staan voor zaterdag 14 oktober. Daarnaast dient de krant als informatiegidsje aangezien alle bureaus, openingstijden en spreekuren er in zijn opgenomen. Voor ieder district is een eigen editie gemaakt, de districten van Utrecht stad maakten samen een editie.

DE ACTIVITEITEN IN DISTRICT EEMLAND NOORD
Politiedistrict Eemland noord houdt de Politiedag tussen 10.00 en 16.00 uur in en rond het politiebureau van Soest (Raadhuisplein 31, tegenover het gemeentehuis). De activiteiten zijn overdekt. Medewerkers van het project Verkeer Onder Controle geven voorlichting over de werking van diverse snelheidsmeters, en de bezoekers kunnen zelf de blaastest doen (alcoholcontrole). De snelheid van brommers en snorfietsen is te meten op de rollerbank, verder geven de wijkagenten voorlichting over wijkzorg. Natuurlijk zijn de politieauto, -motor en boot te zien en is er informatie over werken bij de politie, het voorkomen van auto-inbraken, het nieuwe telefoonnummer voor de politie 0900-8844 en geeft de verkeersveiligheidsorganisatie 3VO voorlichting over alles wat met verkeer en veiligheid te maken heeft.

De landelijke Politiedag is een initiatief van de 26 regiokorpsen in het land en is vorig jaar voor het eerst gehouden. Het thema van de open dag was toen jeugdzorg. Naast alle andere nationale themadagen vindt de Nederlandse politie het belangrijk een eigen dag te organiseren om de contacten tussen politie en burger te verstevigen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie