Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Landelijke politiedag Regiopolitie Groningen groot succes

Datum nieuwsfeit: 15-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Delfzijl 15-10-2000
Landelijke politiedag Regiopolitie Groningen groot succes

Zondag 15 oktober 2000

De Landelijke Politiedag is voor wat Regiopolitie Groningen betreft een groot succes geworden. Op het haventerrein in Delfzijl en het nabij gelegen avonturenpark Aquariom hebben tussen de 9000 en 10000 bezoekers getrokken die op de diverse demonstraties van de politie waren afgekomen. Daarmee was het aantal van vorig jaar, ongeveer 4000 bezoekers in Kardinge, ruim overschreden. Zoals eerder aangegeven had Regiopolitie Groningen veel voor het publiek georganiseerd, met name op het vlak verkeer dat als landelijk thema was gekozen. Er waren diverse informatiestands. Verder waren er verschillende activiteiten waar het publiek zelf aan kon deelnemen, zoals op een parcours waar men kon skeeleren of op de bromfiets een testrit maken.

Belangstellenden konden in een simulator ondervinden hoe het is om met de auto over de kop te rollen en zich desondanks te kunnen bevrijden uit de gordel. Veel aandacht trokken ook de diverse voertuigen van de Koninklijke Marechaussee en de Duitse Autobahnpolizei. Landelijk trok de politiedag ongeveer 300.000 bezoekers.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie