Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 15-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

zondag 15 oktober 2000
15:18 zondag 15 oktober 2000

Bert Peters 06 53 23 80 59

Assen, man gewond door mes
Vannacht werden agenten aangesproken door een 22-jarige man uit Assen die zei gestoken te zijn bij een ruzie tussen twee groepen jongeren. Aan de Brinkstraat troffen agenten een groep van 30 a 40 jongeren aan die ruzie met elkaar hadden. Het slachtoffer wees de dader aan maar het lukte eerst niet deze man aan te houden. Later werd hij voor de Kolk aangehouden, het betreft een 16-jarige jongen uit Assen. Het slachtoffer ging naar het ziekenhuis maar het bleek een lichte verwonding te betreffen. Ook ging nog een andere jongen naar het ziekenhuis maar daar zijn geen gegevens over bekend, wel dat hij ook lichte verwondingen had. (meer ontvellingen dan een snee)

Zwartemeer, woningbrand
Bleek vannacht omstreeks 04.00 uur dat de zolderverdieping/dak van een woning aan de Mollemastraat in brand stond. Brandweer bluste de brand. Vermoedelijk was de woning onbewoond. Er wordt rekening gehouden met brandstichting.

Erm, politieman rijdt koe aan
Gistermiddag reed een agent in burger op zijn mountainbike over de Wijnbergsteeg op weg naar zijn werk. Daar kruiste een koe zijn pad die hij niet meer kon ontwijken. Nadat hij haar aanreed vloog hij over de koe en kwam op zijn rug in de berm terecht. Per ambulance werd hij naar het SZE overgebracht waar gekneusde rugwervels werden geconstateerd. Door een collega werd hij naar huis gebracht waar hij bed moet houden. Zijn fiets werd beschadigd. De koe werd later in de wei aangetroffen, de eigenaar van de koe is bekend.

Emmen, ongeval
Reed vanmorgen omstreeks 06.30 uur een 26-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Boerschaplaan en in een bocht raakte hij een geparkeerde auto. Door de klap werd die geparkeerde auto tegen een andere geparkeerde auto geduwd waardoor aan beide auto's schade ontstond. Toen de politie arriveerde liep de bestuurder hard weg maar kon door de agenten achterhaald worden. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en mogelijk is de auto ook niet verzekerd.

Emmen, man zonder rijbewijs probeert aan politie te ontsnappen Reed gisteravond een 21-jarige man uit Emmen in de auto van zijn vriendin over de Abel Tasmanstraat. Na een stopteken van de politie ging hij er als een haas vandoor maar aan de Cornelis Houtmanstraat gaf hij het op. Behalve voor het rijden zonder rijbewijs kreeg hij ook een proces-verbaal voor het negeren van een stopteken.

Koekange, eenzijdig ongeval met letsel
Reed vanmorgen omstreeks 07.30 uur een 20-jarige jongen uit Ruinen in een auto over de Koekanger Dwarsdijk vanuit de richting Koekange in de richting Berghuizen. Na een bocht schampte hij een boom om vervolgens frontaal tegen een andere boom tot stilstand te komen. De motor en de versnellingsbak van de auto kwamen in een sloot en een tuin terecht. Overige auto-onderdelen werden in de wijd omgeving aangetroffen. De bestuurder raakte bekneld en werd door medewerkers van de brandweer bevrijd waarna hij naar het Sofiaziekenhuis in Zwolle werd overgebracht. Aard van het letsel onbekend. Gezien de omstandigheden (donker, mist, nat/glad wegdek) heeft de bestuurder waarschijnlijk te snel gereden. De man was van zijn werk als taxichauffeur onderweg naar huis.

Meppel, Reed vannacht omstreeks 02.30 uur een 21-jarige man uit Hoorn over de Steenwijkerstraatweg. Zijn slingerend rijgedrag trok de aandacht van surveillerende agenten. Controle gaf een alcoholpromillage aan van 1,1.

Meppel, marktkoopman mist geld
Deed een 26-jarige man uit Genemuiden aangifte van diefstal van een geldkistje met een paar honderd gulden als inhoud. Het kistje stond zaterdag op de kraam tussen de vogelbenodigheden tijdens de vogelbeurs toen het kistje werd weggenomen. In de WC werd later het kistje aangetroffen zonder geld.

Meppel, 'struikrover' aangehouden
Werd gistermiddag een 54-jarige man uit Steenwijk aangehouden in het Slotplantsoen terwijl hij op zijn knieën door de struiken kroop. Hij was op zoek naar een tas met gestolen spullen die hij tevoren daar had gestald. Dit was gezien door een getuige die de politie waarschuwde. In de tas zaten een aantal potten oploskoffie en een leren jas met prijskaartje (fl. 319,-). De man ontkende de diefstal en verklaarde te moeten plassen.

Hoogeveen, dief op heterdaad betrapt
Werd vannacht omstreeks 05.30 uur een 21-jarige Hoogevener aangetroffen in de tunnel bij het station. Hij had even daarvoor een ruit van de winkel in de stationshal vernield en volgens zijn verklaring wilde hij tijdschriften stelen. Het glasgerinkel werd gehoord door een omwonende die de politie waarschuwde. De man was gewond aan zijn hand.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie