Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede race, Libertel Dutch Touring Car Championship

Datum nieuwsfeit: 15-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Finaleraces, Circuit Park Zandvoort

Tweede race, Libertel Dutch Touring Car Championship

Zondag 15 oktober 2000. Duncan Huisman isvoor 10.000 toeschouwers de nieuwe Nederlands kampioen in het Libertel Dutch Touring Car Championship (DTCC)! De man uit Hengelo besliste de definitieve uitslag pas na de allerlaatste race van dit seizoen. "Nadat ik in Spa was uitgevallen, was het vertrouwen in mezelf even weg. Ik zat erover in dat ik de titel niet zou behalen",aldus de kersverse kampioen. "Sandor is ook een zware kluif voor me geweest dit seizoen. We rijden al drie jaar met elkaar en we kennen elkaars trucjes, dus die werkten niet meer. We hebben het echt moeten uitvechten met elkaar."

Tweede in het kampioenschap eindigde Sandor van Es met een verschil van 8 punten. De Arnhemmer zegt niet terug te willen kijken waar hij de titel heeft laten liggen:"Ik ben dit weekeinde gewoon het snelste en de sterkste geweest. Ik heb alle punten gepakt, die te pakken waren. Duncan had graag de tweede race willen winnen, maar ik heb hem daar geen kans voor gegeven", aldus Van Es.
De start van de tweede race kende een spannend begin. Marcel Alderden zette zijn Renault Clio RS in de Tarzanbocht tussen Van Es en Huisman. Huisman corrigeerde nog in dezelfde ronden en pakte weer zijn tweede plek terug. Alderden die een goede race reed werd derde en was tevreden:"We zijn dit jaar met een hele nieuwe auto gestart. Daar hebben we nu de naweeen nog van, omdat Phil Bastiaans ook deze race uitviel. Maar ik heb dit weekend redelijk goed getraind en als je een goede start hebt, zit je erbij en kun je er ook bij blijven." Het Qface Kroon Racing Team zal in de winter de auto's doorontwikkelen en is er zeker van dat zij volgend seizoen bij de top zullen horen.
Terwijl de top drie van deze race al beslist was, was het wel spannend in de subtop . Het treintje Donald Molenaar, Jan Joris Verheul, Pim van Riet, Tim Coronel en Frans verschuur maakten de race voor het publiek spannend om naar te kijken. Hier kwam een einde aan op het moment dat Van Riet een inhaalpoging waagde bij Verheul. De beide mannen raakten elkaar, wat einde race voor laatstgenoemde tot gevolg had.

De pechvogels bij Mitshibushi hadden een engeltje gevonden en alle problemen waarmee het team kampten dit weekend leken opgelost. Coronel en Allard Kalff stonden aan de start:"De mannen hebben erg hard gewerkt om ons weer aan de start te krijgen, dus ik hoop dat we er van deze race nog iets moois kunnen maken", aldus Coronel, die uiteindelijk vijfde werd. Helaas kwam een duiveltje vergif gooien in de race van Kalff. De Zandvoorter viel in de vierde ronde uit.
John Vos kwam als negende over de finishlijn. De coureur uit Enspijk moest vanaf de laatste startrij vertrekken. Tijdens de kwalificatie voor de sprintrace had De Vos veel schade gereden. Zijn auto was dusdanig beschadigd dat hij geen tweede kwalificatie heeft kunnen rijden. De Vos werd uiteindelijk tweede in de privateerscup.

Uitslag:

1. Van Es (1:54.778), BMW320/E46, dertien ronden in 25:12.394, 133.061 km/pu, 2.Huisman, BMW320/E46 op 5.533, 3..Alderden, Renault Clio RS op 10.988.

Eindstand: 1. Huisman (kampioen) 199 punten, 2. Van Es 191 punten, 3. Coronel 165 punten.

Uitslag privateerscup:1. Van Riet, 2. De Vos, 3. Janbroers

Eindstand: 1. Pim van Riet 210 punten, 2. John de Vos 170 punten, 3. Ben Janbroers 157 punten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie