Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Danny is derde in eindklassement Radio 538 Citroën Saxo Cup

Datum nieuwsfeit: 15-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie
17-JARIGE COUREUR DANNY VAN DONGEN DERDE IN EINDKLASSEMENT RADIO 538 CITROËN SAXO CUP
Zandvoort, 15 oktober 2000. De 17-jarige Zandvoortse autocoureur Danny van Dongen is als derde geëindigd in het eindklassement van de competitieve Radio 538 Citroën Saxo CUP. Met nog één rondje te gaan in de allerlaatste race van het seizoen leek het jonge talent op weg naar de tweede plek in de eindklassering, maar toen ging zijn Citroën Saxo kapot.
Danny van Dongen had zich voor de laatste race van het seizoen op het Circuit Park Zandvoort slechts één doel gesteld. "Het kampioenschap is al vergeven, dus daar hoef ik mij niet meer op te richten. Ik sta nu tweede en die ereplaats wil ik absoluut behouden!", vertelde hij voorafgaande aan het allesbeslissende raceweekeinde.
In de tijdtraining stelde de MEAO-scholier de vierde startpositie veilig. "Ik ben zeer tevreden", reageerde hij verheugd. "Dit is een uitstekend uitgangspunt om mijn doel van dit weekeinde te realiseren."
In de race viel Danny enkele plaatsen terug. "Ik wilde hoe dan ook aan de finish komen, daarom nam ik geen grote risico's. Als ik in de top acht zou eindigen, was ik hoe dan ook tweede in het eindklassement." Met nog één rondje te gaan op het Circuit Park Zandvoort lag de coureur zonder rijbewijs zesde, en leek de tweede plek in het eindklassement binnen. Enkele kilometers voor de verlossende finishvlag was het echter plotseling afgelopen. "De versnellingsbak begaf het", verklaarde de teleurgestelde Danny.
Ondanks dit tegenvallende slot, is Danny toch tevreden met het verloop van zijn seizoen. "Het absolute hoogtepunt was natuurlijk de race op Assen, toen ik de latere kampioen Michel Schaap in een rechtstreeks duel versloeg en won", blikte hij terug. "Verder werd ik tweede op het circuit van Spa-Francorchamps en derde op het Circuit Park Zandvoort en op Assen. Dat is een mooie erelijst!" Danny van Dongen hoopt nu een stapje hoger op de autosportladder te kunnen klimmen. "Ik weet nog niet in welke klasse ik volgend jaar uitkom. Ik ben bezig met zowel een formulewagen- als een toerwagenklasse", lichtte de jonge belofte een tipje van de sluier op.

Uitslag achtste race Radio 538 Citroën Saxo CUP:

1. Michel Schaap, 12 ronden in 25:07.756; 2. Bas Plugge, op 0,441; 3. Rory Bertram, op 0,917.

Eindstand Radio 538 Citroën Saxo CUP (onder voorbehoud):
1. en kampioen Michel Schaap 150; 2. Bas Plugge 82; 3. Danny van Dongen 78.

Voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie