Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kevin Strijbos krijgt in finale vijfde plaats in ONK

Datum nieuwsfeit: 15-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
Open Nederlands Kampioenschap 7
Mill, Nederland
15 oktober 2000
Motocross

Kevin Strijbos pakt in finale nog de vijfde plaats in het ONK!

Mill - Zoals verwacht schitterde Kevin Strijbos tijdens de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap. De 15-jarige Belg reed zich de eerste manche naar een knappe derde plaats. In de tweede manche werd Kevin vierde en door het uitvallen van landgenoot Sven Breugelmans nog vijfde in het kampioenschap. De trainer van Kevin, Dave Strijbos, klom ook weer op de motor en niet zonder succes. De voormalig Wereldkampioen werd als zesde en vijfde afgevlagd.

Training
De YAMAHA's van Bonenberg Motors liepen direct erg goed waardoor zowel Kevin als Dave geen problemen kenden tijdens de ochtend trainingen. Met een zevende tijd kende Kevin een goede startplaats, Dave was met een elfde tijd ook zeker niet ontevreden.


1e manche
Net als tijdens de trainingen liepen de YAMAHA's erg goed waardoor zowel Kevin als Dave goed voorin streden tijdens de eerste meters van deze manche. Zonder blozen ging Kevin de strijd aan met thuisrijder Strik en voormalig kampioen Eggens om de tweede plaats. Eggens was net een maatje te groot voor de Belg maar Strik was geen probleem. Dave reed netje en beheerst zijn eigen wedstrijd en bleef met een zesde plaats net buiten de top vijf.


2e manche
De beste start van het Bonenberg-duo was voor de 32-jarige Strijbos die op een zesde plaats aan de wedstrijd begon. Kevin begon goed maar maakte in de eerste bocht een foutje waardoor hij enkele plaatsen verloor. Op een zesde en negende plaats kwamen ze dan ook uit de eerste ronde tevoorschijn. Na enkele ronde wist Dave zich zelfs op te werken naar een vierde plaats. Deze plaats moest hij na acht van de veertien ronde afstaan aan Kevin. Dit supertalent had het tempo gevonden en liet zijn leermeester het nakijken. In het kampioenschap deed de rijder uit Wuustwezel ook goede zaken want Breugelmans kwam niet aan de finish na een valpartij. "Dit doet mij veel goed, de vijfde plaats in erg fijn want aan het begin van het seizoen zag het eruit dat ik pas na mijn vijftiende verjaardag aan het ONK mocht beginnen!" aldus het nieuwste motocross talent van België.

Volgende keer
Het seizoen is nu ten einde zodat de teams zich nu gaan richten op het seizoen 2001. De kans is groot dat Kevin en Dave in het nieuwe seizoen teamgenoten zullen worden. Het Bonenberg Racing Team gaat zich dan richten op het wereld kampioenschap dat zal gaan bestaan uit zestien wedstrijden.

Uitslag 125cc ONK Mill:

1e manche

1 G Langston Z-A KTM

2 E Eggens NL YAMAHA

3 K Strijbos B YAMAHA
6 D Strijbos NL YAMAHA

2e manche

1 G Langston Z-A KTM

2 E Eggens NL YAMAHA

3 M de Reuver NL Suzuki

4 K Strijbos B YAMAHA

5 D Strijbos NL YAMAHA

Eindstand 125cc na 7 wedstrijden:

1 Grant Langston Z-A KTM Champ KTM Team 375

2 Marc de Reuver NL Suzuki Team CARE Innovation/Suzuki 314
3 George Strik NL KTM V. Deijne Willems MX Team 267 5 Kevin Strijbos B YAMAHA Bonenberg Racing Team 247 30 Dave Strijbos NL YAMAHA Bonenberg Racing Team 41

Door: Steven van Kempen/KEMCOKEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH Mill
The Netherlands
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
M: +31 (0)6 - 53391824
E: (Mail@KEMCO.Demon.NL)
W: WWW.KEMCO.Demon.NL

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie